Pirmadienį 17.45 val. gautas pranešimas, kad Kauno r. Gaižėnų kaime rasti keturių žmonių kūnai su šautinėmis žaizdomis: vyro (gimusio 1967 m.), jo žmonos (gimusios 1968 m.), jo mamos (gimusios 1942 m.), jo brolio (gimusio 1979 m.).

Įvykio vietoje rastas sužalotas senelis (gimęs 1936 m.), vyras ištiktas šoko, išvežtas į ligoninę. Įvykio vietoje dirba policijos pareigūnai, apžiūrima įvykio vieta, apylinkės.

Ieškomas apsaugininkas

Policija intensyviai ieško šiuo nusikaltimu galimo įtariamojo - nužudytųjų giminaičio (gimusio 1990 m.). Kadangi iš seifo dingo laikomi legaliai ginklai, įtariamasis gali būti ginkluotas ir pavojingas.

DELFI žiniomis, dėl itin žiauraus nusikaltimo ieškomas vieno iš nužudytųjų sūnus. Iki šiol jis nebuvo patekęs į teisėsaugos akiratį - jis nė karto nebuvo baustas net administracine tvarka.

Vyras nebuvo žinomas ir medikams - dėl jokių psichinių ligų jis nebuvo gydomas.

Pirminiais duomenimis, sprukdamas iš nusikaltimo vietos vyras su savimi pasiėmė mažiausiai du ginklus. Policija praneša, kad ieškomas įtariamasis dirba vienoje saugos įmonėje. Leidimą ginklui jis turėjo.

Policija praneša, kad nusikaltimas galėjo būti įvykdytas ne pirmadienį, o gerokai anksčiau, todėl plečiama įtariamojo paieškos teritorija - jo ieškoma ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje.

Apie nusikaltimą pareigūnams pranešė nužudytųjų artimieji - jie kelias dienas nealėjo susisiekti su artimaisiais ir nusprendė nuvykti jų aplankyti. DELFI žiniomis, nusikaltimas galėjo būti įvykdytas šeštadienio vakarą.

Vyksta didelė paieška

Turinčius bet kokios informacijos apie šį įvykį, mačiusius įtartiną asmenį (-is) Gaižėnų kaime ar jo apylinkėse, policija prašo kuo skubiau informuoti pareigūnus bendruoju pagalbos tel. 112. Pareigūnai atkreipia dėmesį, kad pastebėjus įtartiną asmenį, jokiu būdu nebandyti jo sulaikyti, nes tai gali būti pavojinga, o kuo skubiau pranešti policijai.

Dėl kokių priežasčių įvyko nelaimė, kol kas nėra žinoma.

Žiaurus nusikaltimas įvykdytas atokiame vienkiemyje. Šiuo metu policijos pareigūnai šukuoja apylinkes, ieškoma įtariamojo. Prie įvykio vietos veda itin klampus, sunkiai pravažiuojamas kelias. Aplink sodybą vykdomi aktyvūs policijos veiksmai: apžiūrima teritorija, aplinkui sodybą esantis miškelis.

Pareigūnai užtvėrė privažiavimą prie namo, prie jo prisiartinti negalima.

Daugiau apie įvykį skaitykite čia.