Kovo 23 d., apie 21.35 val., Raseinių r., kelyje Vilnius-Kaunas-Klaipėda 144 km, vyras (gim. 1995 m.) automobiliu „Ford Fiesta“ važiavo 176 km/val. greičiu, kuomet maksimalus leistinas greitis šiame kelyje yra 110 km/val. Jaunasis vairuotojas gailėdamasis teigė, jog skubėjo į oro uostą.

Taip pat tikrintas ir transporto priemonių vairuotojų blaivumas. Iš viso nustatyti 6 neblaivūs vairuotojai. 2 vairuotojams nustatytas lengvas girtumo laipsnis, 2 – vidutinis, dar 2 - vidutinis. Be to, išaiškinti 5 neblaivūs dviračių vairuotojai. Kovo 26 d. apie 20.00 val. Kaišiadorių r., Antakalnio k., vyras (gim. 1966 m.) būdamas neblaivus vairavo dviratį. Vyrui nustatytas sunkus girtumo laipsnis - 2,71 prom.

Kovo 21 d. apie 15.20 val. gautas pranešimas apie Kaišiadorių r., Pravieniškių sen., įvykusį eismo įvykį. Atvykus pareigūnams rastas apgadintas vyro (gim. 1956 m.) vairuotas automobilis „Audi A4“. Vyras teigė nesuvaldęs automobilio ir įvažiavęs į griovį. Vairuotojui nustatytas sunkus girtumo laipsnis – 2,95 prom.

Praėjusią savaitę pareigūnai užfiksavo 25 pėsčiųjų eismo dalyvių padarytus Kelių eismo taisyklių pažeidimų. Pareigūnai nustatė 5 asmenis, vairavusius transporto priemonės, tačiau neturinčius teisės to daryti. Taip pat užfiksuoti 3 pavojingo ir chuliganiško vairavimo pažeidimai užfiksuoti.

Kovo 23 d. apie 7.55 val. Kaune, Brastos g., vyras (gim. 1961 m.) automobiliu „Mercedes-Benz“ išvažiavo į priešpriešinę eismo juostą iš kairės pusės, taip apvažiuodamas ta pačia judėjimo kryptimi stovėjusias mašinas. Privažiavęs sankryžą, degant draudžiamam šviesoforo signalui, vairuotojas pasuko į dešinę. Manevruojant kelyje taip pat nebuvo rodomi posūkio signalai. Tokiu elgesiu vairuotojas kėlė pavojų ne tik savo, bet ir kitų eismo dalyvių saugumui bei sveikatai.

Primename, jog tokios bei panašios eismo saugumo užtikrinimo priemonės bus vykdomos ir toliau.

Kauno apskrityje šiais metais jau žuvo 7 eismo dalyviai (pernai iki kovo mėnesio pabaigos žuvo 5), dar 203 buvo sužaloti (pernai – 132).