Milžinišką gaisrą gesinę ugniagesiai dirbo kone visą naktį. Pranešimas buvo gautas prieš vidurnaktį, kai žmonės išvydo jau kaip reikiant įsisiautėjusią ugnį. Po sunkios nakties ugniagesiams pavyko išsaugoti tik sienų griuvėsius.

Portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojas pasakojo pats anksčiau ten sportuodavęs, tačiau pastatas pamažu apleistas ir tapo nenaudojamas, tačiau vyras vis praeidavęs ir domėjęsis, kas pastato viduje, tad dalinasi su skaitytojais nuotraukomis, jos darytos prieš mėnesį. Nuotraukose fiksuotas apleistas pastato vidus: mėtosi sportiniai batai, sporto inventorius, varžybų nuotraukos, aplink pilna duženų, šiukšlių, dalimis pastato stogas įgriuvęs, išspirtos durys, sienos apsilupusios.

„Prieš daugybę metų pats ten su draugais sportuodavau, užsiimdavome lengvąja atletika, gaila, kad pastatas buvo apleistas ir neprižiūrimas, nešildomas, būklė ypač suprastėjo prieš kokius penkerius metus“, – pasakojo kaunietis.

Kaip informavome anksčiau, kovo 25-osios vakarą apie 23 val. Žemuosiuose Šančiuose esančiame buvusiame sporto manieže kilo gaisras. Gelbėtojai apie gaisrą sužinojo 22.44 val., bendrajame pagalbos centre informuota, kad Kauno m. Vokiečių g. 164 dega buvęs sporto maniežas. Į įvykio vietą išsiųsti gaisrininkai, medikai, policija. Žmonės nenukentėjo.

Po gaisro pradėtas tyrimas dėl turto sunaikinimo, įtariamas pastato padegimas, už tai gresia iki 5 metų laisvės atėmimas. Pirminiais duomenimis, pastato savininkė – savivaldybė, o pati žemė, ant kurios maniežas stovi priklauso privatiems asmenims.

Pastatas užėmė 4 tūkst. kv. metrų, jame užsiiminėta lengvąja atletika.

Daugiau naujienų iš Kauno skaitykite čia.