Pratybos vyko S. Dariaus ir S. Girėno sporto centre, Kaune. Jose kartu su VST dalyvavo Lietuvos policijos, Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas, Kauno miesto savivaldybės Civilinės saugos skyriaus, Kauno rajono greitosios medicinos pagalbos stoties, Lietuvos šaulių sąjungos, Mykolo Romerio universiteto Viešojo saugumo fakulteto bei S. Dariaus ir S. Girėno sporto centro pajėgos. Iš viso pratybose dalyvavo apie 700 pareigūnų ir kito personalo.

„Kiekvienais metais pasitikriname atskiras variacijas, galimus grėsmių variantus, pagal savo kompetenciją pasirenkame skirtingus objektus. Kiekvieną kartą atidirbinėjame tuos elementus, tikriname save, tikriname jungtines pajėgas su kolegomis policijoje, priešgaisrinėmis pajėgomis. Šių pratybų tikslas ir yra kaip veikia skirtingos tarnybos su VST vadovavimu“ , - sakė VST viršininkas Ričardas Pocius.

Pratybų „Tvirtas skydas 2017“ pagrindinis tikslas – ruošti VST kovinius vienetus atkuriant ir užtikrinant viešąją tvarką įvykus ypatingai situacijai sportinių renginių metu, tobulinti sąveiką tarp vidinių VST operacijų valdymo centrų bei užtikrinti VST kovinių vienetų sąveiką su kitomis vidaus reikalų statutinėmis įstaigomis bei vietos savivaldybių įstaigomis.

„Turėjome karčią patirtį su Lenkijos futbolo sirgaliais, todėl vis pasirenkame pratybas, kuriose reikia malšinti sporto sirgalių riaušes. Daugiausia riaušių aišku kyla kalėjimuose bei stadionuose. Dėl kalėjimų esame nuolatinėje parengtyje.

Turime atskirus padalinius, kuris renka informaciją apie sirgalių klubus. Prieš atvykstant įvertiname grėsmes, fanų klubo istoriją, žinome netgi pavardėmis asmenis, provokatorius. Būna tikrai taikių sirgalių, atvažiuoja, paskanduoja ir išvažiuoja. O būna atvyksta tiesiog padaryti karą su teisėsaugos pareigūnais. Jiems nukentėti yra didvyriškumas“, - sakė R. Pocius.