Pirminiais situacijų koordinavimo centro darbuotojų duomenimis, atvira liepsna niokoja maniežą. Dirba net septynios ugniagesių autocisternos, į įvykio vietą išskubėjo ir automobilis su autokopėčiomis.

Apie gaisrą pranešimą ugniagesiai gavo 22.44 val. Gavus pranešimą, nebuvo aišku, ar apleistame pastate yra žmonių, tad ugniagesiai su specialia kvėpavimo įranga ėjo tikrinti pastato vidų.

Sporto maniežas šiuo metu nenaudojamas.

Papildyta 00.22 val.: Kiek leido galimybės patikrinę patalpas ugniagesiai, žmonių nesurado. Gaisro gesinimo darbai gali tęstis per visą naktį.

Papildyta 9.38 val.: Dėl gaisro pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl turto sunaikinimo ar sugadinimo.

Baudžiamajame kodekse numatyta, kad tas, kas sunaikino ar sugadino svetimą turtą visuotinai pavojingu būdu arba išardydamas ar sugadindamas įrenginį ar agregatą, jeigu dėl to galėjo nukentėti žmonės, arba sunaikino, išardė ar sugadino strateginę arba svarbią reikšmę nacionaliniam saugumui turinčių juridinių asmenų infrastruktūrą sudarantį turtą ar jo dalį, arba sunaikino ar sugadino didelės vertės svetimą turtą ar didelės mokslinės, istorinės ar kultūrinės reikšmės turinčias vertybes, baudžiamas bauda arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki penkerių metų.