Klaipėdos apskr. Vyriausiojo policija praneša, kad komisariato Nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdyba (NNTV) neseniai skelbė apie nustatytą melagingo pranešimo apie nebūtą nusikaltimą faktą, o pastarosiomis dienomis kriminalistai išaiškino dar vieną melagingo pranešimo apie nebūtą apiplėšimą atvejį.

Ikiteisminis tyrimas pradėtas dėl 1984 m. gimusio, ne kartą už vagystes, sukčiavimus ir dokumentų klastojimą-suklastoto panaudojimą teisto uostamiesčio gyventojo pareiškimo, jog 2016-10-14 Rambyno g. Klaipėdoje, jis tariamai buvęs užpultas dviejų nepažįstamų asmenų, kurie, panaudoję dujų balionėlį, pagrobė mobiliojo ryšio telefoną „iPhone 5S", vertą 320 eurų, ir 40 eurų grynų pinigų.

Tyrimo metu pareigūnams nustačius tikrąsias įvykio aplinkybes, paaiškėjo, kad jokio plėšimo nebuvo, o pareiškėjas Rambyno g. daugiabučio namo laiptinėje, dėl asmeninių priežasčių susimušė su senu pažįstamu.

Šių muštynių metu iškritusį pareiškėjo mobiliojo ryšio telefoną nepastebimai pagrobė kitas asmuo - 35 m. klaipėdietis, stebėjęs konfliktą.

Pareigūnai taip pat nustatė, kad jokie grynieji pinigai, kaip buvo pranešta policijai, pavogti nebuvo.

Šią nusikalstamą veiką iš plėšimo perkvalifikavus į vagystę, ikiteisminis tyrimas kaltininko atžvilgiu užbaigtas nukentėjusiajam ir kaltininkui susitaikius.

Tačiau atsakomybės neišvengė ir pats pareiškėjas - jo atžvilgiu buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl melagingo pranešimo ir melagingų parodymų davimo, o ikiteisminio tyrimo metu byla baigta ir perduota į teismą baudžiamuoju įsakymu.

Vadovaujantis Lietuvos Respublikos Konstitucijos 31 str., asmuo laikomas nekaltu, kol jo kaltumas neįrodytas įstatymo nustatyta tvarka ir pripažintas įsiteisėjusiu teismo nuosprendžiu.