Nusikaltėlį pareigūnams pavyko greitai surasti – ant nukentėjusios kelnaičių buvo rasta žagintojo biologinių pėdsakų. Juos patikrinę duomenų bazėje pareigūnai sužinojo, kad nusikaltimą galėjo padaryti neseniai į laisvę išėjęs prieš tai du kartus dėl išžaginimo ir seksualinio prievartavimo teistas 31 metų vilnietis Andrejus Anciperovičius.

Sulaikytas vyras iš karto pripažino kaltę – seksualinis maniakas neslėpė, kad aukos tykojo prie M. Romerio universiteto, nes žinojo, jog čia studijuoja daug jaunų ir gražių merginų.

Vieną jų A. Anciperovičius nusižiūrėjo praėjusių metų birželio 3 d. naktį – praėjus vos pusvalandžiui po vidurnakčio vyras grasindamas peiliu užpuolė į namus ėjusią studentę. Ir prievarta nusitempė į miškelį – čia išžagino.

Už šį nusikaltimą teismas A. Anciperovičiui skyrė trejų metų dešimties mėnesių laisvės atėmimo bausmę. Be to, jis nukentėjusiąja pripažintai merginai privalės sumokėti 5 tūkst. eurų neturtinės žalos atlyginimą, nors ši prašė priteisti dešimt kartų didesnę sumą.

„Nukentėjusioji buvo išžaginta, jai buvo nežymiai sutrikdyta sveikata, ji patyrė skausmą, psichologinį diskomfortą, stresą, baimę, buvo pažeminta, – nuosprendyje nurodė teismas. – Toks nusikaltimas turėjo įtakos jos psichologinei būklei, nėra pagrindo netikėti apie nukentėjusiosios nurodytus liekamuosius reiškinius – atsiradusią vienatvės baimę ir bendravimo su vyrais pokyčius. Be to, jai teko dalyvauti ikiteisminiame tyrime, teisme, matyti savo skriaudiką, jausti pažeminimą“.

Vilniaus miesto apylinkės teismo nuosprendis jau įsiteisėjo – nei nuteistasis, nei nukentėjusioji jo neskundė, todėl iki šiol Lukiškių tardymo izoliatoriuje-kalėjime „gyvenęs“ iškrypėlis išsiųstas bausmę atlikti į pataisos namus.

Baudžiamojon atsakomybėn patrauktas seksualinis maniakas teisme sakė, kad tą vakarą eidamas namo prie M. Romerio universiteto pamatė merginą.

„Pagalvojau, kad ją pažįstu, bet paskui supratau, jog suklydau, – sakė A. Anciperovičius. – Ir tada sugalvojau ją išžaginti. Priėjau prie merginos ir ją prievarta nusivedžiau į miškelį. Čia ją išžaginau – naudojau prezervatyvą, kurį ir merginą paskui apipyliau alumi, nes norėjau, jog neliktų pėdsakų“.

Vyras taip pat pripažino, kad merginai grasino peiliu: „Turėjau peilį, bet su juo nieko nedariau, tik norėjau, kad mergina išsigąstų“.

Nukentėjusioji išsigando ne juokais ir iki šiol jaučia baimę vaikščiodama gatvėmis. Ji pareigūnams sakė, kad tą vakarą ėjo į namus iš skaityklos, kai pajuto, jog kažkas ją seka.

„Jis priėjo man iš nugaros, rankoje laikė peilį – sakė, kad nieko nepraras, jam depresija, liepė man tylėti ir jeigu jo klausysiu, nieko man nepadarys, – apie baisiausią gyvenimo naktį pasakojo studentė. – Labai išsigandau, pagalvojau, kad jis gali panaudoti peilį... Tad jis liepė paimti jį už rankos ir palydėti iki bendrabučio – norėjo, kad mes atrodytume kaip pora. Buvau labai išsigandusi, todėl paėmiau jį už dešinės rankos – kairėje jis laikė peilį“.

Mergina sakė, kad iki bendrabučio taip ir nenuėjo – vyras liepė eiti į parką. O čia pareiškė, kad „dabar noriu sekso su tavimi, neturiu ką prarasti“.

„Jis sakė, kad viską darys su sargiu, kad jo niekas nepagautų, kadangi žino, kad taip jį gali susekti“, – prisiminė mergina. Anot jos, prievartaudamas iškrypėlis dar ėmė domėtis, ar ši turi vaikiną.

„Kai pasakiau, kad neturiu, jis klausė, gal galėtų tapti mano vaikinu“, – apie susidūrimą su iškrypėliu kalbėjo mergina.

Kai žagintojas patenkino savo lytinę aistrą, merginą paleido – liepė kartu eiti gatvės link. „Tada jis ėmė klausinėti, ar skambinsiu į policiją – sakė, jeigu paskambinsiu, jis greitai sužinos, – prisiminė nukentėjusioji studentė. – Po to dar paklausė, ar norėsiu vėl su juo susitikti. Pasakiau, kad ne. Tada jis mane paleido – sakė, grįžta atgal į miškelį, nes kažką pamiršo“.

Studentę išžaginęs A. Anciperovičius buvo sulaikytas praėjus beveik trims mėnesiams po nusikaltimo. Už seksualinius nusikaltimus jis buvo teistas 2009 ir 2010 m.