Automobilyje sėdėjo du civiliai asmenys. Kariai pasiteiravo, kas nutiko, ar nereikia medikų pagalbos, tačiau nei vairuotojas, nei šalia sėdėjęs keleivis nesugebėjo rišliai atsakyti į užduotus klausimus. Karo policininkai, įsitikinę, kad automobilyje esantiems asmenims nereikia medicininės pagalbos, paskambino bendruoju pagalbos telefonu ir iškvietė policijos pareigūnus, nes civiliai asmenys buvo galimai neblaivūs, praneša KAM.

Tuo metu privažiavo automobilis „WV Passat“, iš kurio išlipo vyriškis, prisistatęs BMW vairuotojo ir keleivio draugu. Jis ragino automobilyje sėdinčius asmenis persėsti į jo automobilį ir vykti kartu.

Nepaisydami karo policininkų nurodymo likti automobilyje, vyrai vis tiek savavališkai išlipo iš automobilio, tapo agresyvūs, nepakluso pareigūnų reikalavimams ir bandė persėsti į kitą automobilį. Abu asmenys grasino Karo policijos kariams susidorojimu, keikėsi necenzūriniais žodžiais. Perspėjus, kad bus panaudotos spec. priemonės – dujos ir antrankiai, vairuotojas iš kišenės išsitraukė dujų balionėlį bei atlenkiamą peilį ir artėdamas karo policininkų link grasino papjauti.

Agresyvų vyriškį sustabdė karo policininkas vyr. eilinis Almantas Petras Ridikas, išsitraukęs ginklą. Tada grasintojas staigiai sviedė peilį ir dujų balionėlį į šalį. Kariai agresyviam vyrui uždėjo antrankius ir perdavė atvykusiems policijos pareigūnams.

Vykdydami savo tiesiogines pareigas, karo policininkai taip pat nepamiršta, kad nusikaltimų užkardymas yra kiekvieno Lietuvos Respublikos piliečio pareiga. Todėl ir šį kartą karo policininkai savo sumaniais ir ryžtingais veiksmais sugebėjo užkirsti kelią galimai neblaivių asmenų nusikalstamai veikai.