Po 23 metų tarnybos policijoje pareigūnas karjerą sužlugdė savo neatsakingu elgesiu - kovo 23 d., 17.22 val., jis kolegų buvo sulaikytas Šiaulių rajone, Bubių kaime, neblaivus vairuojantis automobilį. Tai jis padarė savo laisvalaikiu, ši diena jam buvo laisva.

Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato vadovybė dėkinga pilietiškam ir atsakingam vaikinui, bendruoju pagalbos telefonu pranešusiam apie įtartinai vinguriuojantį automobilį „BMW 523“, sukėlusį pagrįstą įtarimą, kad prie vairo sėdi neblaivus vairuotojas.

Kol atvyko patruliai, pranešėjas, mobiliuoju telefonu palaikydamas ryšį su Šiaulių apskrities policijos budėtojais, važiavo paskui įtartiną automobilį, informuodamas apie jo važiavimo kryptį. Automobilį sustabdžiusiems pareigūnai nemaloniai nustebo - jie išvydo neblaivų savo kolegą prie vairo. Alkoholio matuokliu jam buvo nustatytas sunkus (2,81 prom.) girtumas.

Vairuotojas buvo sulaikytas ir uždarytas į areštinę. Jam, kaip ir kitiems vairuotojams, kuriems nustatytas girtumas, viršijantis 1,5 prom., dėl kelių transporto eismo saugumo taisyklių pažeidimo pradėtas ikiteisminis tyrimas, praneša Šiaulių apskrities policija.

Vidaus tyrimų poskyris dėl šio fakto pradėjo tarnybinį patikrinimą. Kovo 24 d. pareigūnas nušalintas nuo pareigų ir artimiausiu metu už pareigūno vardo pažeminimą bus atleistas iš tarnybos.

Vyresnysis tyrėjas negalėjo pateikti jokių paaiškinimų tokiam savo neatsakingam elgesiui.

Šiaulių apskrities policijos viršininko pavaduotojas Vincas Urbonavičius pilietiškam vaikinui, pasidalinusiam savo įtarimais dėl neblaivaus vairuotojo, paspaudė ranką ir konstatavo, kad nors policijos bendruomenei toks pareigūno elgesys garbės nedaro, tačiau tai daug geresnis variantas, negu būtų tekę skaičiuoti jo sukelto eismo įvykio aukas.