Į koplyčią pamaldų metu užėjęs girtas vyras ėmė iš besimeldžiančios moters agresyviai ir triukšmingai reikalauti pinigų. Tramdyti chuliganą ėmė kunigas ir zakristijonas - liepė vyrui nusiraminti ir atstoti nuo moters. Bet tada vyriškis ėmė siautėti.

Jis šūkavo, keikė kunigą ir zakristijoną, bandė abiem įspirti. Smogė kunigui, bet turbūt dėl girtumo sugebėjo tik nagu įdrėksti veidą. Suplėšė zakristijono liturginius drabužius.

Chuliganą sulaikė greitai atvykę policijos patruliai. Paaiškėjo, jog tai Vilniaus senamiestyje dirbantiems patruliams labai gerai žinomas asmuo Žilvinas P. (gim. 1983 m.) - jis nuolat čia elgetauja ir įvairiais būdais pažeidinėja įstatymus.

Žilvinas P. keletą kartų teistas. Administracine tvarka baustas 140 kartų (daugiausiai už alkoholio vartojimą viešose vietose ir išmaldos prašymą).

Trečiadienio vakarą pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl viešosios tvarkos pažeidimo. Girtas (daugiau nei 2 prom.) chuliganas sulaikytas ir uždarytas į areštinę. Planuojama bylą užbaigti pagreitinto proceso tvarka.