Prie moters dar parduotuvėje kabinėtasi dėl esą per lėto atsiskaitymo už prekes, lauke minėti asmenys nusitaikė ir į jos vyrą užsienietį, pradėjo laidyti rasistines replikas ir raginti jį „varyti į savo šalį“.

Trečiadienį pranešta, kad bylos nagrinėjimas atidedamas, nes nukentėjusioji Rasa nori papildyti kaltinimą.

Teisme trečiadienį pasirodė kaltinamieji Paulius Elijošius (24 m.), kuris dukart teistas ir Lukas Bukauskas (23 m.), teistas vieną kartą, jie įžengę į teismą dengė veidus ir su žurnalistais nebendravo. Jie nedirba, nesimoko, P. Elijošius teigė dirbantis Norvegijoje, tačiau darbovietės neįvardino.

Nukentėjusi moteris paprašė papildyti kaltinimą baudžiant ne tik už viešosios tvarkos pažeidimą, bet ir už rasinės neapykantos kurstymą jos vyrui. Moters prašymu bylos svarstymas atidėtas, nes jai reikia susirasti advokatą ir detaliau susipažinti su bylos medžiaga. Byla bus svarstoma kovo 27 d.

Anot prokurorės Jurgitos Patalavičienės, įtariamieji savo kaltę pripažino ir gailisi, jų teigimu, moterį parduotuvėje jie užsipuolė suerzinti esą per lėto jos mokėjimo už prekes kasoje. Beje, jauni vyrai pripažino, nusikaltimo metu buvę išgėrę alaus.

Policija vairavusiam asmeniui jau surašė protokolą už vairavimą be valstybinių numerių ir be draudimo.

Tolesnė bylos eiga paaiškės kovo 27 d.

Užsipuolė prekybos centre

Portalas „Kas vyksta Kaune“ pirmadienį rašė, kad kovo 12 d. (sekmadienį) apie 19:30 val. Kaune, Rokų g. esančio prekybos centro kasoje užsipulta nėščia moteris, atseit ji per lėtai atsiskaitinėja už prekes. Moteriai nepavyko dukart atsiskaityti mokėjimo kortele, teko kiek palaukti, kol pinigų iš automobilio jai atnešė sūnus. Parduotuvėje už nėščiosios eilėje laukę vaikinai pradėjo plūstis necenzūrine leksika bei grasinimais, esą jos lauks nužudytos I. Strazdauskaitės likimas. Kabinėjimasis prie moters tęsėsi lauke, kur jos laukė vyras. Minėti asmenys pradėjo užgaulioti ir vyrą, svaidytis rasistiniais pasisakymais, spardytis, grasinti susidorojimu. Vėliau minėti asmenys pasišalino automobiliu „Mercedes Benz“.

Kauno policija apie įvykį informuota 20:05 val. Kauno apskrities vyriausiame policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR baudžiamojo kodekso 284 str. 1 dalį (dėl viešosios tvarkos pažeidimo, už tai gresia laisvės atėmimas iki 2 m.).

Pirmadienį sulaikyti du įtariamieji, anksčiau teisti 23 m. ir 25 m. vyrai, rastas ir paimtas automobilis. Tą pačią dieną nustatyti ir kiti du asmenys: 18 metų mergina bei 21 metų vaikinas (anksčiau teistas), pastariesiems dviems asmenims kaltinimai nepareikšti.

Daugiau informacijos skaitykite čia.