Tyrimo metu paaiškėjo, kad dalis įtariamųjų yra broliai, juos pačius sieja šeimos ryšiai. Sekmadienį vienas įtariamųjų iš pat ryto, apie 7.30 val. atvežtas į Vilniaus miesto apylinkės teismą, jis veidą slepia po kauke.

Suimti įtariamuosius prašantys Generalinės prokuratūros prokurorai ryte nekalbūs, nes ką nuspręs teismas dar neaišku. Prokuroras Gintas Ivanauskas sako, kad kai tik teismas paskelbs ar įtariamieji suimami, galės kalbėti daugiau.

Papildyta 08.40 val.

Prokuroras G. Ivanauskas prasitarė, kad pirmoje dienos pusėje suplanuota paprašyti dviejų asmenų suėmimo ir išspręsti šį klausimą. Popiet bus kreipiamasi į teismą dar dėl dviejų asmenų suėmimo. Po sulaikymo skelbta, kad įtariamųjų yra šeši, tačiau sekmadienio rytą prokuroras neatskleidžia, kokių kardomųjų priemonių imsis dėl likusių dviejų įtariamųjų.

Į teismo posėdžio salę atvestas pirmasis įtariamasis. Imtasi saugumo priemonių, kad žurnalistai nepamatytų įtariamojo veido. Dar iki atvedant jį į salę, žiniasklaidos atstovai buvo paprašyti palikti patalpą ir durys buvo užrakintos.

Įprastai, suėmimo klausimas visuomet svarstomas uždaruose teismo posėdžiuose, tačiau fotografams skiriamos kelios minutės nufotografuoti įtariamąjį. DELFI žiniomis, išskirtinių saugumo priemonių reikalavo prokurorai.

Papildyta 09.24 val.

Pirmas įtariamasis išvestas iš teismo salės. Teisėja Diana Butrimienė ir prokuroras G. Ivanauskas kol kas nepraneša, ar šiuo metu teismas sprendžia dėl pirmojo asmens suėmimo, ar sprendimas dėl kardomosios priemonės bus priimtas tik apklausus kitus įtariamuosius teisme.

Į Vilniaus miesto apylinkės teismą atvežtas antras įtariamasis.

Papildyta 10.55 val.

Teisėja įtariamajam, jo prokurorui ir advokatei uždaroje teismo salėje paskelbė, ką nusprendė dėl suėmimo. Tačiau žiniasklaidai kol kas nepranešama ar tenkino prokuroro prašymą suimti ir, jei taip, kokiam laikui - iškart pradėtas kitas svarstymas, kuriame svarstoma antro atvežto įtariamojo likimas.

Papildyta 11.35 val.

Priešpiet paaiškėjo, kad teismas pirmąjį įtariamąjį leido suimti trims mėnesiams. Pagal įstatymą, tai yra pati griežčiausia kardomoji priemonė, kurią galima skirti įtariamajam.

Papildyta 12.30 val.

Antrąjį įtariamąjį taip pat leista suimti trims mėnesiams. Suėmus du įtariamuosius, teismas paskelbė pietų pertrauką. Teisėja turėtų grįžti maždaug po valandos ir nuspręsti, kas laukia likusių įtariamųjų I. Strazdauskaitės nužudymo byloje.

Papildyta 13.55 val.

Atvedant kiekvieną įtariamąjį policijos konvojaus pareigūnai vis labiau slepia nuo žiniasklaidos. Jie suformavo gyvą sieną ir atvykus trečiam automobiliui iš areštinės nė nesimatė kiek asmenų atvežta. Įtariamieji šįkart gali būti du, nes DELFI žiniomis iš areštinės išvežti du vyrai. Be to, popiet į svarstymą dėl suėmimo atvyko du prokurorai. Drauge su G. Ivanausku atvyko prokuroras Artūras Urbelis.

Papildyta 14.05 val.

Paaiškėjo, kad popiet atvežti du įtariamieji dėl I. Strazdauskaitės nužudymo. Vienas jų, itin žemo ūgio jaunuolis, palydėtas į teismo posėdžių salę.

Papildyta 15.25 val.

Vilniaus apylinkės teisme popietę, kaip ir ryte, į teismo salę atvedus vieną įtariamųjų, skelbti ką nusprendė dėl jo suėmimo, iškart neskelbia. Į Teismo salę jau atvestas ir ketvirtas įtariamųjų.

Kol kas lieka neaišku,ar iš penktadienį sulaikytų šešių įtariamųjų bus suimti visi, ar dviem skirtos kitokios, su laisvės atėmimu nesusijusios kardomosios priemonės.

Papildyta 15.52 val.

Baigta paskutinio įtariamojo apklausa. Teisėjai liko parašyti ir paskelbti, ar popietę į teismą atvežti du vyrai, kaip ir pirmieji, bus suimt.

Papildyta 16.47 val.

Teismas paskelbė, kad popietę, pasibaigus dviejų parų sulaikymo terminui į laisvę trečias įtariamasis taip pat nebus paleistas.

Papildyta 17.13 val.

Visi keturi įtariami asmenys dėl I. Strazdauskaitės nužudymo suimti trims mėnesiams. Dėl kitų dviejų asmenų į teismą nesikreipta.

DELFI primena, kad kovo 5 d. apie 21.00 val. gautas pranešimas, kad tamsiai rudos spalvos automobiliu „Audi A7“ apie 16.30 val. iš Plungės į Vilnių išvažiavo I. Strazdauskaitė (gimusi 1991 m.), kuri, pravažiavusi Kauną, pasak pranešėjo, dingo – dingo ryšys, vėliau telefonas buvo išjungtas. Iš Plungės į Vilnių išvykusi mergina paslaptingai dingo, įtariama, ji pagrobta. Tokie įtarimai kilo kai naktį iš sekmadienio į pirmadienį, apie 01.30 val., jos automobilis buvo rastas Jonavos rajone, netoli Žeimių miestelio esančiame miške.

Po kelias paras trukusių itin aktyvių paieškų, penktadienį, kovo 10 d. buvo sulaikyti šeši įtariamieji. Policijos pareigūnai I. Strazdauskaitės artimiesiems turėjo pranešti skaudžią žinią. Merginos nužudymas sukrėtė ne tik pačius artimiausius žmones, bet ir paieškoje dalyvavusius policijos pareigūnus.