Policija praneša, kad kovo 5 d. apie 14.17 val. Kauno r., kelyje Juragiai-Dievogala-Mitkūnai 9 km, vyras (gim. 1998 m.) automobiliu „VW Polo“ važiavo 145 km/h greičiu. Šiame kelyje jaunajam vairuotojui, turinčiam tik vienų metų vairavimo patirtį, maksimalus leistinas greitis yra 70 km/h.

Kovo 6 d. apie 8.46 val. Kaune, Tunelio g., vyras (gim. 1970 m.) vairuodamas automobilį BMW ir patekęs į transporto spūstį, kirto skiriamąją juostą, skiriančią priešingus eismo srautus.

Tokiu elgesiu vairuotojas kėlė grėsmę ne tik sau, bet ir kitiems eismo dalyviams. Dėl šio įvykio pradėta administracinė teisena pagal Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso 420 str. 2 d. Už tai vairuotojui gresia bauda iki 550 eurų ir teisės vairuoti transporto priemones atėmimas iki dvejų metų.

Pareigūnai primena, kad įvairios policinės priemonės, vykdant viešus ir ne viešus patruliavimus, bus vykdomos ir toliau. Kauno apskrityje iki šios dienos žuvę 6 eismo dalyviai, (pernai iki kovo pabaigos žuvo 5), dar 165 eismo dalyviai buvo sužeisti (pernai – 132 ).

Kauno apskrities policija ragina vairuotojus laikytis Kelių eismo taisyklių, būti drausmingiems kelyje bei linki saugaus kelio! Tik besirūpindami vieni kitais saugiai pasieksime kiekvienos kelionės tikslą.