„Kaimyniniame bute kilęs gaisras nusiaubė ir mūsų namus. Juose gyvenau su tėvais ir dvylikamečiu broliu. Sudegė namo stogas, palėpė, drabužiai, apdegė baldai, knygos. Su broliu dabar gyvename vieno kambario močiutės bute, o tėvai glaudžiasi pas kaimynus“, – pasakoja Vilniaus apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos 4-osios komandos ugniagesys gelbėtojas Ernestas Snežko.

Per penkerius darbo metus jam teko gesinti daugybę gaisrų ir gelbėti ne vieno žmogaus gyvybę bei turtą. Matydamas, kaip jo tėvas rūpinasi namų saugumu, Ernestas vylėsi, kad tokia nelaimė juos aplenks.

Vaikino ir jo šeimai panori padėti ir D. Britanijoje gyvenantys lietuviai. Paramą Anglijoje inicijavo Romanas Obusenkovas, vyras pasakojo pastebėjęs naujienų portale straipsnį apie jauno ugniagesio ir jo šeimos nelaimę:

„Kadangi norintys padėti galėjo tik pervesti pinigų į lietuvišką nurodytą sąskaitą, suvokiau, kad tarptautiniai pervedimai kainuoja, tad net ir norėdami svetur gyvenantys lietuviai paremti šią šeimą, to nedarytų, kadangi pervedimas kainuotų daugiau.

Kaip tik buvo Vasario 16-oji ir norėjosi padaryti kažką pilietiško ir gero. Tad visai netrukus įkūriau tarptautinę „Just Giving“ paskyrą mėnesį rinkti aukas, apie šią gerumo akciją paskelbiau feisbuke. Tikimės per tas 30 dienų surinkti 10 tūkst. svarų. Iš pradžių negalvojome, kad sulauksime žmonių dėmesio, tačiau pasipylė aukos ir ne po 5-10, o po 20, 50, 100 ir net 150 svarų“, sakė R. Obusenkovas.

Apie žmonių gerumą ir renkamas aukas ne tik Lietuvoje, bet ir Jungtinėje Karalystėje, sužinojęs Ernestas dėkojo visos šeimos vardu, pabrėždamas, kiek daug jiems reiškia ši parama:

„Kreipiuosi į visus padėjusius mūsų šeimai šituo sunkiu metu. Negaliu padėkoti kiekvienam asmeniškai, todėl, kad jūsų tiek daug ir todėl, kad kai kurie iš jūsų gyvena Anglijoje ir kitose šalyse.

Mano šeima nustebo, kai sužinojo, kad naujiena apie šią nelaimę pasiekė ir kitose šalyse gyvenančius lietuvius. Dar labiau nustebom, kai sužinojom, kad jūs nusprendėt padėti!

Mes esame labai dėkingi ir mums labai gera žinot, kad esam apsupti tokių žmonių, kaip jūs. Ačiū!”

R. Obusenkovas dar pasakojo, kad lietuviškos parduotuvės „Sala“, įsikūrusios Rytų Londone, Leytonstone, savininkas netgi viešai pažadėjo, kad jei iki kovo 8-osios bus surinkta 7 tūkst. svarų paramos, jis 50 moterų padovanos po rožę.

DELFI žiniomis, socialiniame tinkle sukurtame Valstybinė priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba puslapyje kolegos pirmieji suskubo dalintis pagalbos prašymu iškart po nelaimės. DELFI portalas taip pat kvietė žmones nelikti abejingais nelaimei to, kuris visuomet padeda kitiems, apie tai daugiau informacijos rasite čia.
Ugniagesio Ernesto Snežko namus pasiglemžė gaisras