Vilniaus pakraštyje gyvenantys jos tėvai pareigūnams sakė dukros nematę maždaug dvi savaites. Pirminiais duomenimis, kūdikis pagimdytas irgi maždaug prieš dvi savaites.

Penktadienį jos intensyviai ėmė ieškoti policija ir po kelių valandų surado pažįstamų bute Žirmūnuose. Moteris uždaryta į areštinę. Sekmadienį, baigiantis dviejų parų sulaikymo terminui, prokuratūra kreipėsi į teismą, prašydama leidimo įtariamąją suimti iškart 3 mėnesiams.

Du mažamečius vaikus turinti moteris sako, jog šio vaiko nenorėjo, ketino jį atvežti ir anonimiškai palikti Antakalnio ligoninėje (galbūt ji turėjo mintyje Antakalnyje esantį Gyvybės langelį). Norėdama išlikti nežinoma, ji nėštumo metu nesilankė pas medikus. Niekam nepasakojo, kad laukiasi, netgi būsimo kūdikio tėvui, santykiai su kuriuo buvo labai trumpalaikiai.

Sausio 24 d. ji pagimdė namuose, savo kambaryje. Nors namuose buvo žmonių, to niekas nepastebėjęs. Įtariamoji teigia gimdžiusi viena. Pagimdžiusi, padėjo kūdikį ant lovos, pasak gimdytojos, jis neverkė, nejudėjo. O kiek vėliau pastebėjo, kad naujagimis jau atšalęs.

Iki šiol neaišku, ką - berniuką ar mergaitę - ji pagimdė. Kūnelis suiręs, o pati gimdyvė teigia nė nepasižiūrėjusi, kokios lyties naujagimis.

Klausiama, kodėl kūdikį įdėjo į maišelį ir paliko po lova, jauna moteris sako, kad ketinusi jį palaidoti, tačiau po gimdymo tam neturėjusi jėgų. O vėliau nusprendė palaukti, kol praeis žemės įšalas - ketino palaikus užkasti, kai žemė pasidarys minkštesnė.

Gimdyvei pareikštas įtarimas pagal Baudžiamojo kodekso 131 straipsnį - Naujagimio nužudymas. Pagal šį straipsnį, motina, dėl gimdymo nulemtos būsenos nužudžiusi savo naujagimį, baudžiama areštu arba laisvės atėmimu iki penkerių metų.

Praeityje ji jau du kartus teista - už viešosios tvarkos pažeidimą ir narkotikų laikymą.

Prokurorai prašė moterį suimti trims mėnesiams. Teismas šį prašymą tenkino iš dalies ir leido gimdyvę suimti dviem mėnesiams.