Marijampolės apskrities policija praneša, kad ketvirtadienį, apie 15.30 val. į policiją kreipėsi Kazlų Rūdos savivaldybės Jankų seniūnijos seniūnas, kuris pranešė, kad ryte iš namų išėjo Jankų seniūnijos gyventoja (gim. 1935 m.) ir nebegrįžo. Moteris savo namų ir artimų giminaičių neturi, todėl gyveno pas ją prižiūrinčią moterį.

Kaimo gyventojai paskutinį kartą matė senutę matė apie 10.20 val. einančią link miško, ji buvo apsirengusi šviesia striuke, su lazdele, apsiavusi guminiais batais. Daugiau nuo tada moters niekas nebematė.

Į gautą informaciją apie dingusį žmogų operatyviai reagavo Kazlų Rūdos policijos patrulių ekipažas – policininkai ėmė „šukuoti“ mišką, ieškoti moters su nurodytais požymiais. Kazlų Rūdos PK viršininkas į įvykio vietą išsiuntė dar vieną pareigūnų ekipažą. Šie pareigūnai prisijungė prie paieškos veiksmų greta Jankų kaimo plytinčiuose miškuose.

Pareigūnai intensyviai „šukavo“ mišką, laikas bėgo, artėjo sutemos, įtampa augo, o dingusios moters niekur nesimatė. Buvo pakviestas ir Valstybės sienos apsaugos tarnybos Kybartų užkardos kinologas su šunimi. Prie senolės paieškų prisijungti jau skubėjo ir trečiasis policijos ekipažas.

Ir, dar nespėjus atvykti papildomoms pajėgoms ir kinologui, apie 17.15 val., paieškas vykdžiusi pareigūnė Viktorija Siaurusevičiūtė pastebėjo po egle kažką boluojant, o priėjus arčiau paaiškėjo, kad tai ir buvo ieškoma senolė. Ji, visą žvarbią žiemos dieną praleidusi miške, po egle, buvo visa sustirusi nuo šalčio ir beveik nebegalėjo pajudėti.

Pareigūnai nedelsiant senutę atvežė ir perdavė medikų apžiūrai, o vėliau, iš ligoninės ji perduota Kazlų Rūdos socialinės paramos centro Senelių globos namų priežiūrai.