Į praeivius R. Solovjovas šaudė iš galingo orinio šautuvo, rašo „The Sun“. Nusikaltimas buvo įvykdytas Bostone, Linkolnšyre (Anglija).

R. Solovjovas yra buvęs Lietuvos kariuomenės snaiperis. Po incidento, kurį sukėlė šaudydamas į atsitiktinius nepažįstamuosius, vyras buvo suimtas. Jam buvo paskelbta kalėjimo bausmė.

Nusikaltimą R. Solovjovas įvykdė apsvaigęs nuo degtinės. Būdamas labai neblaivus jis pro trečio pastato aukšto langą pradėjo taikytis pro šalį einančius piliečius.

Viena iš sužeistųjų – 28-erių metų dviejų vaikų motina. Kulka moteriai pataikė į dešiniąją koją. Girto šaudančio vyro akiratin ji pateko, kai ėjo į vietinę parduotuvę, kurioje ketino pirkti sausainių vaikams.
Moteris sakė stipriai išsigandusi dėl dviejų automobilyje likusių vaikų.

Ji sugebėjo parvairuoti namo. Vėliau moteris kreipėsi į medikus, kurie suteikė jai reikiamą pagalbą.

Kita auka, apie kurią buvo pranešta Linkolno karališkajam teismui, – tai į nugarą sužeistas vyras. Dar viena nusikaltėlio paleista kulka paliko žymę ant jo automobilio.

Trečiąja auka tapusi 44-erių metų moteris pasakoja, kaip po incidento naktimis ją kankina košmarai – ji vaizduojasi bėganti ir besistengianti išsilenkti kulkų.

Ginkluota policija buvo iškviestą šūvių aidą netoli alinės ramų sekmadienio rytą išgirdusių žmonių. Tai įvyko maždaug 11.00 val.
Policijos pareigūnai sustabdė eismą ir įsiveržė į pro langą šaudančio R. Solovjovo butą.

Į butą patekę policijos pareigūnai viduje aptiko R. Solovjovą, o šalia jo – kaip patys teigia, potencialiai mirtiną orinį šautuvą ir keletą nepanaudotų šratų.

Kad būtų lengviau įsitaisyti patogia poza, prie lango buvo padėta pagalvė.

Buvęs karys iš pradžių ištarė: „Jėzau Kristau“, o tada perspėjo, kad yra ginkluotas.

Policijos pareigūnams jis taip pat pasakė: „Tėvynėje buvau snaiperis“.
Pasak kaltintojo Philo Howeso, R. Solovjovas šovė į daugiau nei penkis žmones. Drabužiai nuo paleistų kulkų neapsaugojo.

„Gatve ėję žmonės pranešė apie girdimą pro šalį skriejančių kulkų zvimbimą“, – teisme sakė Ph. Howesas.

Teismas išsiaiškino, kad anksčiau jokių kriminalinių nusikaltimų R. Solovjovas nepadarė. Kartą jis buvo įspėtas dėl narkotinių medžiagų – MDMA – laikymo.

Teisiamojo kaltę bandęs sušvelninti Stuartas Lody paminėjo, kad incidento dieną R. Solovjovas išgėrė daug degtinės. Tai įvyko tada, kai vyras buvo paliktas draugės, nebegalėjusios ilgiau taikstytis su nuolatiniu jo girtavimu.

„Policijai buvo praneštas, kad girtumas siekė aštuonis balus dešimties balų skalėje“, – sakė S. Lody.

„Jis nutarė pasinaudoti prieš kelias dienas įsigytu oriniu šautuvu, kuriuo draugė buvo liepusi atsikratyti. Juo ir taikėsi į visiškai nekaltus žmones.“
R. Solovjovas pripažino tris kaltinimus dėl įprasto smurto ir du – dėl penkių žmonių fizinio sužalojimo.

Jis buvo nuteistas 14 mėnesių kalėti.

Nuosprendį paskelbęs teisėjas Michaelas Heathas paminėjo, kad skiriamą bausmę mažina ta aplinkybė, jog nė vienas iš fizinių sužalojimų nebuvo rimtas.

Teisėjo M. Heatho R. Solovjovui ištarti žodžiai skambėjo taip:
„Lapkričio 13 d. būdamas labai girtas jūs elgėtės visiškai nesuprasdamas, ką darote. Atlikdamas karo tarnybą Lietuvos kariuomenėje jūs buvote snaiperis ir treniravotės pataikyti į taikinius. Prieš kelias dienas iki lapkričio 13-osios įsigijote orinį šautuvą. Turėjote pasinaudoti draugės patarimu juo atsikratyti. Deja, nutarėte išmėginti taiklumą šaudydami į penkis nekaltus teisėta veikla užsiimančius piliečius. Padarėte fizinę ir psichologinę žalą. Laimei, fiziniai sužalojimai nebuvo rimti. Tačiau aukoms galėjote pataikyti ir į akis, ir apskritai nežinia, kuo viskas galėjo baigtis, jei paleista kulka kuriam nors praeiviui būtų kliudžiusi smilkinį.“