Per tris savaitgalio dienas eismo įvykiuose buvo sužeista 19 žmonių, tarp sužeistųjų – 7 nepilnamečiai. Per tris paras policijos pareigūnai užregistravo 120 techninių eismo įvykių, kuriuose žmonės nebuvo sužeisti, praneša Lietuvos kelių policijos tarnyba.

Eismo įvykiai, dėl kurių pradėti ikiteisminiai tyrimai:

Vasario 3 d. apie 21.05 min. Kauno r., kelio “Via Baltika“ atkarpoje Kaunas–Marijampolė–Suvalkai, krovininis vilkikas „DAF“ su puspriekabe, vairuojamas 31 m. Lenkijos pil., važiuodamas pirma eismo juosta, atsitrenkė į pirmoje eismo juostoje sustojusį krovininį vilkiką „Mercedes Benz Actros 1841“ su puspriekabe, vairuojamą 46 m. Latvijos pil. Eismo įvykio metu sunkiai nukentėjo “DAF“ vilkiką vairavęs jaunas vyras, Lenkijos pil., kuris buvo pristatytas į Kauno ligoninę, kurioje dėl patirtų traumų mirė.

Vasario 4 d. apie 17.40 val., Radviliškyje, Vytauto Landsbergio-Žemkalnio g. ir Ligoninės g. sankryžoje, automobilis „Audi A3“, vairuojamas 21 m. jaunuolio, partrenkė ir mirtinai sužalojo į važiuojamąją kelio dalį išėjusią 79 m. moterį.

Vasario 3 d., apie 18.29 val., Vilniuje, Uosių g., neapšviestame kelio ruože, nenustatytas asmuo, vairuodamas automobilį „Toyota Land Cruiser“, nesuvaldė automobilio, kuris slysdamas, partrenkė transporto priemonių važiavimo kryptimi ėjusį 65 m. pėsčiąjį ir atsitrenkė į gyvenamojo namo vartus bei tvorą. Iš įvykio vietos automobilis pasišalino. Pėsčiajam ligoninėje medikai nustatė daugybinius kaulų lūžimus. Ant namo įrengtos vaizdo stebėjimo kameros šį įvykį užfiksavo, policija pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Vasario 3 d. apie 18.00 val. Šiauliuose, Gardino gatvėje, miesto maršrutinio autobuso vairuotojui staiga stabdant, 11 metų autobuso keleivė griuvo ir trenkėsi į autobuso sėdynės atlošą. Mergaitė dėl krūtinės sumušimo ir krūtinkaulio lūžio gydoma ligoninės chirurgijos skyriuje. Policija dėl įvykio pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Vasario 4 d. apie 15.15 val., Šakių r., Griškabūdžio sen., kelyje Pilviškiai–Šakiai–Jurbarkas, pagrindiniu keliu važiavusį lengvąjį automobilį „Renault Laguna“, kurį vairavo 54 m. vyras, kliudė iš šalutinio kelio išvažiavęs automobilis „VW Golf“, kuris po susidūrimo iš įvykio vietos pasišalino. Automobilis "Renault Laguna" nuvažiavo nuo kelio sankasos ir apsivertė, 54 m. vairuotojui lūžo stuburo slankstelis.