Medikų teiginiai, kad vaikas buvo mušamas ne tik rankomis, bet ir įvairiais daiktais, pasitvirtina.

Jausmai atšalo

Bylą kuruojantis prokuroras Vytautas Gataveckas DELFI teigė, kad visą trečiadienį vyko įtariamosios apklausa. Vos sulaikyta 23 metų moteris pradžioje taip gynė savo sugyventinį, kad net prisiėmė kaltę dėl sūnaus žmogžudystės.

Tačiau laikas belangėje atšaldė poros jausmus – dabar Monika K. prokurorams pasakoja, kad G. Kontenis mušė ne tik vaiką, bet ir ją pačią.

Tiesa, jokių apčiuopiamų to įrodymų nėra, nes Monika K. dėl smurto nė karto nesikreipė nei į medikus, nei į teisėsaugą. Lygiai taip pat ji niekur nesikreipė dėl mušamo vaiko.

Tai padarė tik vienintelė nužudyto Mato darželio auklėtoja, tačiau tyrimas buvo nutrauktas.

„Eilinis rytas“

Įtariamieji prokurorams detaliai papasakojo, kas įvyko lemtingą sausio 24-osios rytą.

Pasak jų, tai buvo tiesiog eilinis rytas namuose. Atsikėlęs ryte Matukas mokėsi tarti skaičių pavadinimus. Normalu, kad ketverių metų vaikučiui kai kuriuos skaičius ištarti sudėtinga, tačiau tai sukėlė sunkiai žodžiais apibūdinamą mamos ir G. Kontenio reakciją.

Čia įtariamųjų pasakojimai krypsta skirtingomis kryptimis.

G. Kontenis neslepia, kad vaiką mušė. Kauno klinikų medikai iškart pasakė, kad mušant vaiką buvo naudojami ne tik kumščiai, bet ir kiti daiktai. G. Kontenis pripažino, kad kankindamas vaiką naudojo diržą ir net telefono pakrovėją. Tada 27 metų vyrui dingsta atmintis.

„G. Kontenis sako, kad kai kurių epizodų neprisimena“, - DELFI teigė V. Gataveckas.

Vyras nurodo, kad vaiką skaudžiai baudė ir Monika K. Pati motina tai kategoriškai neigia. Kaip buvo iš tiesų, aiškinasi prokurorai.

Laukia rezultatų

Toks elgesys sukelia pagrįstų abejonių dėl poros būklės – tiek psichinės, tiek fizinės. Alkotesteris parodė nulius, o Monika K. ir G. Kontenis atkakliai neigia, kad vartojo narkotikus. Tyrimų rezultatai dėl narkotikų bus 1-2,5 mėnesio.

G. Kontenis buvo įkliuvęs dėl prekybos narkotikais, tačiau jis aiškina, kad tragišką rytą buvo visiškai blaivus. Vyro teigimu, jį tiesiog apėmė pykčio ir psichozės priepuolis. Netrukus medikai aiškinsis, ar G. Kontenis neturi psichikos problemų.

Iki šiol nei G. Kontenis, nei Monika K. jokiomis problemomis nesiskundė.
DELFI primena, kad sausio vėlų 24-osios vakarą buvo gautas pranešimas, kad Kėdainių daugiabutyje sumuštas vaikas. Keturmetis Matas buvo taip stipriai sužalotas, kad netrukus Kauno klinikose mirė.

Įtarimai dėl nužudymo pareikšti vaiko mamai Monika K. ir jos sugyventiniui G. Konteniui. Abu jie šiuo metu suimti.