Mažylis neišgyveno

Trečiadienio vėlų vakarą, prieš vidurnaktį buvo gautas pranešimas, kad Kėdainiuose, Mindaugo gatvės daugiabutyje, sumuštas ketverių metų vaikas. 23 metų vaiko motina buvo patekusi į teisėsaugos akiratį dėl smulkaus sukčiavimo.

27 metų sugyventinis Gediminas teistas du kartus dėl viešosios tvarkos pažeidimo ir disponavimo narkotikais. Nors atvykus medikams abu jie buvo blaivūs, tiriama, ar jie nebuvo apsvaigę nuo narkotikų. Teigiama, kad sugyventinis savo kaltę neigia, o motina bendrauja su teisėsauga.

Deja, žiauriai sumuštas berniukas neišgyveno. Mažylio gyvybė užgeso penktadienio rytą Kauno klinikose. Medikai patvirtino, kad berniukas mirė 7.30 val.

Atsivežė ir sūnų

Berniuko motina Kėdainius iš Baisiogalos atsikėlė lygiai prieš metus. Kėdainiuose vieniša mama susipažino su Gediminu. Pora netrukus apsigyveno kartu moters artimųjų bute, o į Kėdainius atvyko gyventi ir keturmetis berniukas.

DELFI kalbinti šeimos aplinkos žmonės teigė, kad būtent sugyventinis rodė didelį norą, kad vaikas atvyktų gyventi į Kėdainius.

Vaikui pradėjus lankyti darželį pedagogai pastebėjo, kad vaikas yra mušamas, tačiau tyrimas buvo nutrauktas. Esą nebuvo nusikaltimo sudėties. Medikai konstatavo, kad vaikas užsigavo pats. Tokios pažymos teisėsaugai pakako bylą baigti ir padėti ją į stalčių.

Po ištikusios tragedijos policijos vadai žada aiškintis, ar tyrimas nutrauktas pagrįstai. Aiškinsis jau tada, kai sugaištas laikas kainavo mažylio gyvybę.

Darželyje nebesirodė

Po šio tyrimo kardinaliai pasikeitė tiek pačio berniuko, tiek jo mamos ir sugyventinio elgesys.

„Vaikas buvo pailsėjęs, guvus, žvalus. Matėsi, kad šeimoje įvyko pokyčiai“, - pasakojo darželio direktorė Zita Perokienė.

Tiesa, po šio incidento patėvis darželyje daugiau nebesirodė. Pedagogai sulaukė priekaištų tiek iš berniuko mamos, tiek iš jo močiutės, kad esą be reikalo kelia problemas. Tačiau kaip dabar aišku, pedagogų signalas buvo labai rimtas perspėjimas, kad uždarius namų duris vyksta itin negeri dalykai.

Berniuko patėvį pedagogai apibūdina kaip mažai bendraujantį ir gana arogantišką vyrą.

Stebino nepastovumu

Gana prieštaringos ir Gediminą pažinojusių žmonių nuomonės. Tiksliau aiškėja, kad pats Gediminas buvo gana nepastovus žmogus.

Pora socialiniuose tinkluose neskelbė savo tikrųjų pavardžių, tačiau abu buvo pasivadinę tuo pačiu slapyvardžiu. Galima daryti išvadą, kad poros santykiai trukę nepilnus metus buvo rimti.

„Teko susidurti su juo keletą kartų, tai pagal savo subjektyvią nuomonę galiu pasakyti, kad jis - šizofrenikas konkretus. Vieną dieną lyg ir normalus, linksmas, kitą dieną visiškai neprognozuojamas banditas. Gal kažką vartojo. Tai faktas. Greičiausiai amfetaminą ar kažką pigaus“, - DELFI teigė Gediminą pažinojęs vyras.

Policija užsimena, kad Gediminas neigia savo kaltę, o moteris duoda parodymus. Pedagogai įsitikinę, kad žiauriai sumušto berniuko motina prisiima sugyventinio kaltę, nes šiam teistumas dar neišnykęs. Tą patį tvirtina ir porą pažinoję žmonės.

„Galiu pasakyti, kad jis ją įbauginęs greičiausiai, nes kiek girdėjau iš savo bičiulių, kurie jį bent kiek geriau pažįsta, tai jis moka labai gerai manipuliuoti, kontroliuoti ir šiaip yra gudrus, psichologinis grobuonis“, - DELFI teigė poros pažįstamas.

Kol kas neaišku ir kada įvyko tragedija. Gali būti, kad medikai buvo iškviesti jau gerokai po to, kai vaikas buvo sumuštas.

Penktadienį sugyventinių pora bus vedama į teismą. Prokurorai sieks, kad jiems būtų skirta griežčiausia kardomoji priemonė suėmimas. Berniukui mirus kaltinimai porai iš sunkau sveikatos sutrikdymo bus perkvalifikuoti į nužudymą.

Už tai gresia kalėjimas iki gyvos galvos.