Įvertinę kiekvienos minutės kainą dėl iškilusios grėsmės gyvybei, ieškoti automobilio Mažeikių gatvėse operatyviai išskubėjo tuo metu mieste patruliavę policijos ekipažai. Vos po kelių minučių nurodytas automobilis buvo pastebėtas, jį sustabdžius, išlaisvintas viduje buvęs nukentėjusysis. Sulaikyti trys įtariamieji, o jų namuose atlikus kratas, atskleistos ir kitos, galimai vykdomos nusikalstamos veikos, praneša Telšių apskrities policija.

Sulaikius ir į areštinę uždarius tris asmenis (Mažeikių gyventojai, gimę 1982 m. ir 1977 m. bei Šeduvos gyventojas, gimęs 1994 m.), paaiškėjo, kad į automobilį įsisodinę vyrą ir jo atžvilgiu naudoję psichologinį bei fizinį smurtą, įtariamieji reikalavo, jog šis pasirašytų skolos vekselį.

Dėl turto prievartavimo pradėtas ikiteisminis tyrimas. 1982 m. gimęs asmuo suimtas 2 mėnesiams, 1994 m. gimęs asmuo – dešimčiai dienų, o trečiajam įtariamajam skirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

Kilus įtarimams, kad trijulės auka tapęs mažeikiškis – galimai ne pirmas nukentėjęs asmuo, Mažeikiuose gyvenančių įtariamųjų namuose atliktos kratos. Gyvenamosiose patalpose rastas, kaip įtariama, priverstinai pasirašytas skolos lapelis, taip pat du paketai, kuriuose – galimai narkotinės ar psichotropinės medžiagos. Viename iš paketų aptiktos žalsvos spalvos tabletės (bendras svoris – 1 kg), o kitame – galimai augalinės kilmės narkotinė medžiaga. Radinys perduotas ekspertams, po kurių išvados bus sprendžiamas klausimas dėl asmenų patraukimo baudžiamojon atsakomybėn už disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis.

Turima duomenų, kad nuo sulaikytų asmenų galimai nukentėjo ir daugiau piliečių, todėl pareigūnai ragina apie tai informuoti policiją tel. (8 444) 60343 arba bendruoju pagalbos centro tel. 112.