Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariatas praneša, kad Kauno miesto Žaliakalnio policijos komisariato (toliau – Kauno apskr. VPK Kauno m. Žaliakalnio PK) pareigūnai atlieka ikiteisminį tyrimą dėl nusikalstamos veikos, numatytos Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 284 str. 1 d. (dėl viešosios tvarkos pažeidimo).

Sausio 23 d. į Kauno apskr. VPK Kriminalinės policijos nusikalstamų veikų registravimo skyriuje buvo gautas pilietės pareiškimas apie tai, kad sausio 23 d. apie 1.15 val. naktiniame bare, esančiame Kaune, Ukmergės g., vienas iš baro lankytojų naktinio baro viduje pradėjo kabinėtis prie kitų baro lankytojų, su jais sukonfliktavo ir, išsitraukiąs daiktą panašų į ginklą, baro viduje pradėjo jį akivaizdžiai demonstruoti, nukreipdamas į baro lankytojus ir barmenę.

Vėliau iš chuliganiškų paskatų išdaužė baro lauko durų stiklą ir pasišalino.

Po intensyvių paieškos veiksmų, šiandien, sausio 24 d., Kauno apskr. VPK Kauno m. Žaliakalnio PK Kriminalinės policijos skyriaus pareigūnai nustatė asmenį, įtariamą padarius nusikalstamą veiką.

Anksčiau teistas kaunietis (gimęs 1990 m.) sulaikytas ir uždarytas į areštinę.

Ikiteisminį tyrimą kontroliuoja Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokuratūros 3-iojo skyriaus prokurorai.

Už šią nusikalstamą veiką gresia viešieji darbai arba bauda, arba laisvės apribojimas, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.