Susidūrė skubių siuntų tarnybos SST mikroautobusas ir policijos automobilis. Vienas žmogus žuvo, du sužaloti. Žuvusysis - policijos pareigūnas.

Pirminiais duomenimis, tragišką avariją sukėlė mikroautobuso vairuotojas (gim. 1996 m.) - lenkdamas kelkraštyje sustojusį sunkvežimį, kuris sustojo praleisti su švyturėliais priešpriešiais atvažiuojančio policijos automobilio „Škoda Yeti“, kliudė sunkvežimio galinę dalį, išvažiavo į priešpriešinio eismo juostą ir susidūrė su tarnybiniu automobiliu. Žuvo tarnybinį automobilį vairavęs Pagėgių policijos komisariato vyr. patrulis Tomas Srūgys (gim. 1982 m.).

T. Srūgys buvo nevedęs, tarnybos stažas - 11 m. 11 mėn., tarnybinių nuobaudų neturėjo, ne kartą skatintas už gerus darbo rezultatus. Tomas buvo vienas geriausių Tauragės apskrities policijos pareigūnų, 2016 m. nugalėjęs geriausio Tauragės apskrities viešosios policijos pareigūno konkurse ir atstovavęs savo apskritį respublikiniame konkurse.

Kartu važiavęs tyrėjas Darius Pleskevičius (gim. 1973 m.) sužalotas ir išvežtas į ligoninę. Jam lūžo šonkauliai ir pradurtas plautis.

Sužalotas ir mikroautobuso vairuotojas, dėl lūžusios kojos jis irgi išvežtas į ligoninę.

Pareigūnai važiavo į iškvietimą Pagėgių gimnazijoje, kur mokinys išdaužė lango stiklą.

Iš karto po nelaimės į įvykio vietą išsiųsti policijos psichologai, kurie bendravo su žuvusiojo artimaisiais, susitiko su Pagėgių policijos komisariato pareigūnais.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas, pirminiais duomenimis, eismo įvykio dalyviai buvo blaivūs.

„Netekome savo šeimos nario, visos policijos bendruomenės vardu reiškiu nuoširdžią užuojautą Tomo artimiesiems“, - sako policijos generalinis komisaras Linas Pernavas.

Tai jau 34-as policijos pareigūnas, žuvęs tarnybos metu, atgavus Nepriklausomybę.