41 metų vyrui, kuris automobiliu „VW Golf“ vežė du mažamečius vaikus, nustatytas 1,42 prom. girtumas. Kadangi jis jau anksčiau buvo įkliuvęs girtas prie vairo ir iš jo atimtas vairuotojo pažymėjimas, dabar gresia automobilio konfiskavimas. „VW Golf“ išgabentas į saugomą aikštelę. Vaikus pasiėmė atvažiavusi mama.

Kiti du vyrai įkliuvo irgi neturėdami vairuotojo pažymėjimo - šie dokumentai už pažeidimus iš jų atimti. Vienas vairavo „VW Golf“, kitas - „Audi A6“, Bet abu buvo blaivūs, todėl mašinų policininkai iš jų neatiminėjo - leido susirasti teises turinčius vairuotojus ir važiuoti toliau. Tačiau jų laukia nemenkos baudos - nuo 434 iki 724 eurų arba administracinis areštas.

„VW Passat“ vairuotojas „įpūtė“ nedaug, tačiau leidžiamą normą viršijo - 0,44 prom.

Baigiantis reidui prie pareigūnų atėjo vyras, nedrįsęs sėsti prie vairo, nes išvakarėse šventė ir nuogąstavo, kad dar gali „pripūsti“. Todėl jis paprašė patikrinti jo blaivumą. Paaiškėjo, kad vyriškiui vairuoti galima - alkotesteris parodė tris nulius.

Naktį iš sekmadienio į pirmadienį Vilniuje įkliuvo 5 neblaivūs vairuotojai (du iš jų pateko į avarijas). Vienas jų vairavo „CityBee“ priklausantį automobilį. Naktimis šiuos automobilius policininkai dažnai stabdo, nes jai mėgsta naudotis neblaivūs jaunuoliai. Įtarimai iš šįsyk pasitvirtino - Liejyklos g. sustabdytam 20-mečiui nustatytas 1,45 prom. girtumas.

Pirmadienio popietę pareigūnai reidą surengė Nemenčinėje. Per pirmas 15 minučių įkliuvo neblaivus „Audi A6“ vairuotojas (0,58 prom.) ir išgėrusi visureigio „Mercedes Benz“ 31 metų vairuotoja (0,61 prom.).

Paskui buvo sustabdytas „Audi 80“. Vyras (gim. 1975 m.) keliavo iš Vilniaus į Švenčionis. Jam nustatytas 1,26 prom. girtumas.