Būtent Šilainiuose šiame amžiuje įvyko nemažai su ginkluotais užpuolimais susijusių žmogžudysčių. Kriminalinių knygų autorius Dailius Dargis, bendraudamas su DELFI pripažino, kad didžioji dalis Kauną sukrėtusių ginkluotų nusikaltimų įvyksta būtent Šilainiuose.

„Į Lietuvą buvo atvykę Norvegijos žurnalistai, kurie norėjo aprašyti kriminalinę Kauno pusę. Pirmas dalykas, kurio jie paprašė, kad aš nuvežčiau juos parodyti Šilainius. Negaliu tiksliai pasakyti, kodėl būtent šis rajonas išgarsėjo tuo. Gal tai sutapimas, kad kriminalinio pasaulio atstovai nužudomi čia. Gali būti, kad taip sutapo, kad jie visi gyveno būtent Šilainiuose ir visi nužudyti prie namų“, - svarstė D. Dargis.

DELFI pateikia pastarojo dešimtmečio skambiausias Šilainiuose įvykdytas žmogžudystes

Beveik lygiai prieš metus, lapkričio mėnesį tame pačiame Baltų prospekte buvo nužudytas Kauno nusikalstamo pasaulio atstovas Deimantas Bugavičius. 26 metų vyras buvo nušautas kaukėto užpuoliko savo automobilyje „Mercedes Benz S 320“ šalia gyvenamojo namo. Kartu su juo važiavo pramogų pasaulyje gerai žinoma atlikėja Vita Jakutienė. Įvykio liudininkai, dar pirmą valandą nakties informavę apie šį kraupų nusikaltimą, teigė, kad iš karto po šūvių girdėjo moters riksmą, kuri šaukė „Deima, atsigauk“.

Netrukus po D. Bugavičiaus nužudymo buvo gautas pranešimas apie netoliese liepsnojantį automobilį. Spėjama, kad užpuolikas tyčia padegė užsienietiškais numeriai pažymėtą automobilį. D. Bugavičius anksčiau buvo teistas.



Dar vieną žmogžudystė užfiksuota tame pačiame Baltų prospekte 2011 metais. Į vaikų darželį atvykęs pasiimti vaiką, buvo nušautas policijai gerai žinomas Darius Čekalinas.

Kaip DELFI teigė Kauno policijos pareigūnai, prie sustojusios mašinos „VW Golf“, prie kurios vairo sėdėjo D. Čekalinas, pribėgo keli kaukėti užpuolikai ir paleido mažiausiai penkis šūvius – D. Čekalinas mirė vietoje. Policijos duomenimis, nužudymą matė netoliese buvę žmonės, tačiau vaikai kraupaus vaizdo greičiausiai išvengė, nes mašina buvo pastatyta kiek atokiau nuo darželio.

Tai jau ne pirmas atvejis, kuomet D. Čekalinas atsidūrė susišaudymų epicentre. Tiesa, tuomet pats D. Čekalinas nušovė žmogų. Dar 2007 metų pradžioje Šilainiuose, viename iš Baltų prospekto daugiabučių kieme iš savigynai įsigyto ginklo D. Čekalinas nušovė jį užpuolusį vyrą. Buvo teigiama, kad D. Čekalinas buvo užpultas peiliu ginkluoto užpuoliko, kurį tiesiog suvarpė kulkomis – iš viso į auką buvo paleista net 11 šūvių.


Kitas mirtimi pasibaigęs ginkluotas incidentas įvyko Baltijos gatvėje esančiose lošimo namuose „Admiral“. 2013 metų gruodį nuo kulkos žuvo policijos pareigūnas. Baltijos gatvė yra netoli Baltų prospekto.

Alytaus aps. Kelių policijos patrulis Arnoldas Jurašius (gimęs 1977 m.), Kaune lankėsi ne tarnybos metu. Kauno pareigūnams pranešta, kad gruodžio 19 d. 1 val. 44 min. Kaune, Baltijos g., klube, rastas vyro kūnas su šautine žaizda krūtinėje. Pareigūnas buvo nušautas iš legaliai laikomo ir savigynai išduoto ginklo. Įtariamasis Vitalijus Trakanavičius (gimęs 1976 m.), anksčiau teistas už vagystes ir sukčiavimą (paskutinį kartą teistas 2003 m., teistumas išnykęs), nuteistas.


2010 metais Baltų prospekte buvo nušautas su „agurkinių” gauja siejamas 37-erių Rytis Korsakas. Vyras mirė medikų automobilyje, vežamas į ligoninę. R. Korsakas buvo nužudytas šūviu į pakaušį, į jį šautą prie pat laiptinės.

Būtent šiame daugiabutyje - Baltų prospekto 119 name - ir gyveno nužudytasis. Sužalotą vyrą kieme rado kaimynas. Jis ir iškvietė medikus. Vyro galva buvo taip sumaitota, kad suklaidino medikus – šie policijai pranešė apie rastą vyrą su kirstine žaizda galvos srityje.

„Agurkinių” gaujai priklausęs 37-erių R. Korsakas buvo minimas 2004 m. susišaudymo motelyje „Sandija“ epizode, kuomet dvi automobilių vagių grupuotės ginklais aiškinosi santykius. Tuomet R. Korsakas buvo keletą kartų peršautas į pilvą, krūtinę bei stuburą. Po sužeidimų vyras tapo neįgalus ir turėjo judėjimo negalią.


2011 metų kovo 4 dienos rytą Kauną sukrėtė žinia, jog nušautas Vidmantas Sadauskas. Žudikas Baltų prospekte jo patykojo tada, kai jis automobiliu „VW Transporter“ atvežė dukrą į mokyklą, ją palydėjo ir vėl grįžo į automobilį. Kai V. Sadauskas atsisėdo prie vairo, D. Romanovičius iš pistoleto „Makarov“ su duslintuvu į auką paleido devynis šūvius. Vyrui buvo peršauti vidaus organai, sutraiškyta miego arterija. V. Sadauskas nukraujavo ir mirė vietoje. Nušovęs verslininką D. Romanovičius nubėgo į netoliese stovintį automobilį, kuriame jo laukė S. Velečkos gaujos narys, vairavęs mašiną. Važiuojančiame automobilyje žudikas persirengė, drabužius ir pistoletą sudėjo į kuprinę ir atidavė vairuotojui.

Nužudytasis V. Sadauskas – gana mįslinga asmenybė. Jis bandė tapti kandidatu į prezidentus. Tuomet šiam verslininkui nepavyko surinkti reikalingų 20 tūkst. parašų ir kandidatu jis nebuvo registruotas.

DELFI šaltinių teigimu, V. Sadausko draugų ratas buvo itin platus – nuo aukšto rango policijos pareigūnų iki tiems patiems policijos pareigūnams gerai pažįstamų nusikalstamo pasaulio atstovų. Taip pat neatmetama, kad V. Sadauskas galėjo būti policijos informatorius.