Antradienį, apie 14 val., pėsčiomis į Panemunės kelio postą iš Rusijos Kaliningrado srities Sovetsko (Tilžės) atėjęs Rusijos pilietis A. L. žodžiu deklaravo nieko draudžiamo nesinešantis. Rusas sakėsi ilgai neužtruksiąs – viso labo ketinantis pasiteirauti netoli esančiame vienos Lietuvos draudimo bendrovės filiale automobilio draudimo sąlygų. Tačiau Klaipėdos teritorinės muitinės pareigūnai patikrinę minėtą asmenį po viršutiniais rūbais rado dėklą su trauminiu pistoletu „Makarov“ (modelis MP-79-9TM) ir dėtuvę su aštuoniais šoviniais, praneša VSAT.

A. L. buvo sulaikytas atvykusių muitinės kriminalistų, MKT Klaipėdos skyriuje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl ginklų kontrabandos. Tyrimui vadovauja Klaipėdos apygardos prokurorai.

Lietuvos muitinė primena, kad asmenys, įvežantys į Lietuvos Respubliką ar išvežantys iš jos ginklus, privalo juos raštu deklaruoti muitinės poste ir muitinį tikrinimą atliekantiems pareigūnams kartu su kitais privalomais dokumentais pateikti deklaraciją, ginklus ir leidimo įvežti (išvežti) ginklus originalą.

Leidimus eksportuoti, importuoti, gabenti tranzitu ar įvežti pavienius ginklus ir jų šaudmenis, tarp jų Europos Sąjungos valstybės viduje, išduoda Policijos departamentas prie Lietuvos Respublikos vidaus reikalų ministerijos.