Dabar moteris bus teisiama už pasikėsinimą nužudyti savo vaiką bei nesunkų sveikatos sutrikdymą.

Tiesa, atvykusi į Kauną K. Adomonytė dingo. Kaip pasakojo jos mama Reda Adomonienė, prieš posėdį jos vaikštinėjo netoliese esančiame prekybos centre.

"Tik nusisukau ir dingo. Blūdija", - teisme kalbėjo R. Adomonienė.

Moteris pasakojo, kad jos dukra neretai elgiasi keistai ir neprognozuojamai.

"Telefono ji neturi, negaliu paskambinti, nesinešioja... Neturi nei pinigų, nieko. Aš nežinau, kaip dabar ji grįš namo", - kalbėjo mama.

Tą patį R. Adomaitienė patvirtino ir teismui.

Prokuroras Andrius Kiuršinas paprašė, kad į kitą teismo posėdį kaltinamoji būtų atvesdinta policijos.

Kitas teismo posėduis numatytas gruodžio mėnesį.

Sunkūs kaltinimai

20-etė Karolina Adomaitytė kaltinama tuo, kad šių vasario 10 d., Šakių rajono Papartynų kaime, tyčia įmetė savo mažametį sūnų į kieme esantį beveik 6 metrų gylio vandens šulinį.

Laimei, tuo metu vandens šulinyje buvo daug – apie 5 metrai, tačiau vandens temperatūra siekė vos 4 laipsnius.

Berniukui buvo konstatuotos poodinės kraujosruvos dešinėje šlaunyje, blauzdose.

Prokuroras Andrius Kiuršinas sieks įrodyti, kad tokiu būdu K. Adomonytė pasikėsino nužudyti mažametį bejėgiškos būklės savo sūnų, sukėlė realų pavojų jo gyvybei, tačiau nusikaltimo nebaigė dėl nuo jo valios nepriklausančių aplinkybių – berniuką išgelbėjo atbėgęs kaimynas Algimantas Brazaitis, kuris iš šulinio rankomis nukentėjusįjį ištraukė, nunešė į namą ir atlikęs dirbtinį kvėpavimą ir širdies masažą atgaivino.

Tuomet vaikelis buvo išvetas į gydymo įstaigą.

Įmetė ir šulinį uždengė

Papartynų kaimo gyventojas Algimantas Brazaitis vasario 10-osios dienos ryto matyt nepamirš visą gyvenimą. Į vyro namus tąryt, apie 9 val. klykdama įbėgo šalia gyvenanti kaimynė.

„Nužudžiau savo vaiką – įmečiau į šulinį“, - klykė moteris.

Nieko nelaukdamas A. Brazaitis nuskubėjo prie kaimynės šulinio. Šis buvo uždengtas šiferio lakštais. Greičiausai įmetusi į šulinį berniuką moteris jį dar ir uždengė. Vyras skubiai patraukė lakštus ir išvydo vandens paviršiuje plūduriuojantį berniuko kūną.

Vandens lygis buvo pakankamai aukštas, kad atsiklaupęs ant kelių A. Brazaits pasiekė vaiką ir jį ištraukė. Vyras nusinešė berniuką į namo vidų ir pradėjo gaivinti.

„Iš pradžių vaikas nerodė jokių gyvybės ženklų. Ėmiau gaivinti, spaudžiau krūtinę. Netrukus vaikas ėmė kosėti, iš burnos išbėgo vanduo“, - prisimena A. Brazaitis.

Kol vyras gaivino berniuką, vaiko motina iškvietė medikus. Atvykęs ekipažas motiną ir vaiką išvežė į ligoninę.

Įtarimų nekelė

A. Brazaitis nieko blogo negalėjo pasakyti apie vienišą motiną – šeima gyveno vienkiemyje keli kilometrai nuo Šakių, augino žąsis.

„Gyveno tvarkingai, negirtavo“, - pasakoja A. Brazaitis.

Kaimynas sako nepastebėjęs, jog moteris keistai elgtųsi. Jam nekilo minčių, kad ji gali būti psichiškai nesveika.

Kaltę pripažino

Neoficialiomis žiniomis, mergina galėjo sirgti depresija. DELFI šaltiniai teigė, jog problemų susijusių su šia sudėtinga liga mergina turėjo dar nuo paauglystės.

Po pirminės apklausos, kuri buvo vykdyta iškart po įvykio, prokuroras A. Kiuršinas teigė, jog mergina prisipažįsta, jog norėjo vaiką nužudyti.

„Negaliu spręsti apie jos psichinę būklę – tai padarys ekspertai. Ji iš esmės pripažino padariusi šią veiką. Sako, kad gailisi to, ką padarė. Ir papasakojo aplinkybes, kaip tai padarė. Ji teigia, kad norėjo tą vaiką nužudyti, nes nenorėjo auginti. Kodėl nenorėjo? Konkrečių priežasčių nenurodė. Aš kaip suprantu, susidėjo visi motyvai – finansiniai, emociniai, medicininiai. Vienos konkrečios priežasties nėra. Šiaip, pasakė, kad nenori auginti ir viskas“, - teigė prokuroras.

Kas yra vaiko tėvas - nėra žinoma.