Dar prieš prasidedant reidui, patruliai sustabdė įtartinai važiavusį automobilį. Įtarimai pasitvirtino - vairuotojas girtas. Anksčiau jis jau buvo įkliuvęs vairuodamas neblaivus. Už tai, kad pakartotinai vairavo girtas, gali būti konfiskuotas automobilis, kuriuo jis važiavo.

Apie 21 val. Medeinos g. kitas girtas vairuotojas atsitrenkė į stovintį automobilį. Bandžiusį pasprukti vairuotoją pagavo vietos gyventojai. Atvykus policijai, vyras pasipriešino pareigūnams, tačiau buvo sudorotas. Jam nustatytas sunkus girtumas - 2,53 prom.

Reidas prasidėjo Olandų g. Čia buvo sustabdytas prabangus „Mercedes Benz S350“. Paaiškėjo, kad vairuotojas neturi vairuotojo pažymėjimo - iš jo ši teisė atimta už greičio viršijimą. Be to, pareigūnams kilo įtarimų, kad vyras neblaivus. Tačiau jis atsisakė tikrintis alkoholio matuokliu.

Vyriškis paskambino advokatui ir, pasitaręs su juo, paprašė policininkų palaukti 15 minučių - esą ką tik išgėręs, todėl patikrinimo alkotesteriu rezultatai gali būti netikslūs.

Pareigūnai sutiko palaukti. Tačiau tai vairuotojo neišgelbėjo - jam nustatytas lengvas girtumas (0,54 prom.). Kadangi prie vairo sėdo neturėdamas teisės vairuoti ir neblaivus, gresia automobilio konfiskavimas (tai spręs teismas). „Mercedes“ išvežtas į saugomą aikštelę.

Toje pačioje gatvėje buvo sustabdytas ir visureigis „Jeep CRD“, vairuojamas Lietuvos pilietybę turinčio turko. Jis pateikė turkišką vairuotojo pažymėjimą, nors pagal įstatymus jau seniai turėjo turėti lietuvišką. Todėl turkas bus baudžiamas už vairavimą neturint tam teisės.

Jam visa tai labai nepatiko: grasino žurnalistus užtampyti po teismus ir rodė jiems didįjį pirštą, o paskui, pareigūnams rašant protokolą, išlipo iš savo automobilio ir nuėjo į tolį. Nežinia, kur jis ketino nužingsniuoti - pareigūnai jį pasivijo ir parvedė atgal.

Olandų g. stabdomas nestojo „Volvo“ vairuotojas. Patruliai jį nusivijo ir privertė sustoti vos įvažiavus į Antakalnio g. Tada paaiškėjo, kodėl vairuotojas nestojo ir bandė pabėgti - už tai, kad girtas sukėlė avariją, iš jo buvo atimtas vairuotojo pažymėjimas. Nors atėmimo terminas jau pasibaigęs, vyras neperlaikė egzaminų ir pažymėjimo neatgavo. „Volvo“ irgi išgabentas į saugomą aikštelę.

Po to buvo sustabdytas BMW, vairuojamas nepilnamečio. Pasiimti savo 17-mečio vaiko teko atvažiuoti mamai.

Olandų g. buvo sustabdytas ir „Porsche“, kuriuo važiavo šiemet Vietname pagauto ir už milijonines aferas dabar Pravieniškėse kalinamo Sergejaus Rachinšteino sūnus Erikas. Iš E. Rachinšteino dar 2014 m. dviem metams buvo atimta teisė vairuoti. Pernai jis du kartus vėl įkliuvo: pagautas prie motociklo vairo pateikė Tailande išduotą vairuotojo pažymėjimą ir bandė apsimesti užsieniečių, o po pusmečio buvo sustabdytas vairuodamas „Porsche“, tąsyk pareigūnams jis pateikė rusišką vairuotojo pažymėjimą.

Bet šįsyk E. Rachinšteinas važiavo kaip keleivis. „Porsche“ vairavo buvusi Egidijaus Dragūno draugė Monika.

Tą naktį reide dalyvavusiems patruliams teko važiuoti ir į Geležinio Vilko g. Apie 2 val. netoli Vingio parko automobilis „Peugeot 206“ taip trenkėsi į atitvarus, kad net išlūžo ratas. Vairuotojui nustatytas vidutinis girtumas - 1,53 prom.