Kunigų ir senamiesčio gyventojų nemalonę užsitraukė pačioje senamiesčio širdyje - M. Valančiaus ir Vilniaus gatvės sankirtoje - įsikūręs klubas „Django“.

Kodėl neapribojama Kaune esančio naktinio klubo „Django“ veikla? Jame nuolatos renkasi su nusikalstamu pasauliu siejami lankytojai, Taip pat prašome pasidomėti, kas turi įvykti, kad incidento malšinti vyktų net 6 policijos ekipažai?“, - DELFI atsiųstame laiške rašo gyventojai, pridėję ir nuotrauką, kurioje matyti kelios policijos mašinos.

Tuo gyventojų skundai nesibaigia.

„Naktiniame klube linksmybės vyksta iki paryčių. Klubo įėjimas yra vos keliolika metrų nuo pagrindinio įėjimo į Kauno Šv. apaštalų Petro ir Povilo arkikatedros bazilikos. Labai dažnas reiškinys, kai girti ar kitaip apsvaigę klubo lankytojai užgaulioja į pamaldas besirenkančius žmones ar girti lankosi pamaldose, šlapinasi ant bažnyčios sienų. Kunigai bei pamaldas lankantys žmones ne kartą kreipėsi pagalbos i savivaldybę su prašymu apriboti klubo licenzijos laiką“, - rašoma laiške.

„Iš ryto žmonės eina į pamaldas, o ten žmonės geria, mušasi ir uliavoja“, - DELFI teigė D. Cmieliauskas.

D. Chmieliauskas patvirtino, kad iš tiesų jau kone prieš pusantrų metų prašyta savivaldybės pagalbos, tačiau jokių realių veiksmų nebuvo sulaukta.

Su klubo „Django“ atstovais DELFI susisiekti nepavyko.

Dar 2014 metų birželį arkivyskupas Sigitas Tamkevičius ir arkikatedros bazilikos klebonas Evaldas Vitulskis kreipėsi į tuometinius Kauno vadovus. Tuometinis savivaldybės administracijos direktorius Dainius Ratkelis atsakė, kad jokių pažeidimų klubo "Django" veikloje nėra nustatyta.

Kauno savivaldybė patvirtino, kad nuo to laiko jokių skundų dėl šio klubo nebuvo gauta.