Byloje nustatyta, kad nuteistasis praėjusių metų žiemą, apie 17 val., savo namų garaže Pagėgių savivaldybėje pasiėmė be leidimo laikytą medžioklinį šautuvą, jį užtaisė dviem šoviniais ir automobiliu nuvyko prie prekybos centro, kuriame dirbo minėtoji moteris.

Vyriškis, ketindamas ją nušauti dėl įtartos neištikimybės, su užtaisytu šautuvu ėjo link sugyventinės darbovietės. Tačiau savo tikslo neįgyvendino, kadangi prie parduotuvės ginklą su šaudmenimis iš jo atėmė draugas. Pastarasis dar prieš šį pasikėsinimą su nuteistuoju susitiko prie tos pačios parduotuvės. Pašnekovas ne tik išklausė kalbas apie kilusį ginčą su sugyventine, bet ir pamatė automobilyje esantį ginklą, todėl suprato, kad gali įvykti kažkas negero.

Nuteistasis savo kaltę dėl rengimosi nužudyti moterį neigė. Jis nurodė, kad ilgai trukę ginčai, nesusipratimai su sugyventine ir beviltiška šeiminė padėtis privertė jausti tuštumą bei beprasmiškumą, todėl jo tikslas buvo nusišauti moters akivaizdoje.

Teismas konstatavo, kad tokiais teiginiais vyras siekia išvengti baudžiamosios atsakomybės, kadangi šią versiją paneigia byloje ištirti įrodymai. Remiantis liudytojų parodymais, nustatyta, kad jis apie savižudybę nekalbėjo, bijojo netekti su sugyventine turėto bendro turto, vaiko, todėl ketino ją nužudyti.

Teismas, skirdamas bausmę, atsižvelgė į tai, kad nors vyriškis kaltu dėl šio nusikaltimo neprisipažino, nukentėjusiosios neatsiprašė ir nesigailėjo, tačiau pagal jo asmenybę charakterizuojančius duomenis (neteistas, administracinių galiojančių nuobaudų neturi, dėl priklausomybės ligų neregistruotas, kaimo bendruomenės charakterizuojamas teigiamai) jis nėra tiek pavojingas, kad reikėtų skirti labai griežtą laisvės atėmimo bausmę. Be to, įvertinta ir tai, jog nusikalstama veika nutrūko esant pasirengimo stadijai, nesukėlė sunkių pasekmių. Teisėjų kolegijos nuomone, teisinga bausmė turi būti nei per švelni, sukurianti nebaudžiamumo jausmą, nei per griežta, žlugdanti nusikalstamą veiką padariusio žmogaus asmenybę.

Be to, nuteistasis dar prieš šį pasikėsinimą, vasarą, vieno poilsio namelio, esančio Palangoje, kambaryje apie 4 val. nakties būdamas neblaivus sukonfliktavo su sugyventine ir prieš ją smurtavo. Spręsdamas vyro atsakomybės klausimą dėl šio įvykio, teismas atsižvelgė į tai, kad nuteistasis gailėjosi, buvo susitaikęs su nukentėjusiąja, todėl jam taikyta arešto bausmė

Bausmė dėl neteisėto disponavimo šaunamuoju ginklu ir šaudmenimis skirta atsižvelgiant į tai, kad nuteistasis kaltu prisipažino, patikslino ginklo radimo ir saugojimo vietos aplinkybes.

Už šiuos tris nusikaltimus subendrintą 3 metų laisvės atėmimo bausmę nuteistasis įpareigotas atlikti pataisos namuose. Taip pat jis turės atlyginti sugyventinei 5 tūkst. Eur neturtinę žalą ir 1 tūkst. Eur advokato pagalbos išlaidų.

Šį nuosprendį galima skųsti Lietuvos apeliaciniam teismui.