Penktadienio vakarą Vilniaus policijai buvo pranešta apie įtartinai manevruojantį automobilį „Škoda“. Pranešėjas jį sekė ir pranešinėjo pareigūnams, kur važiuoja, kaip įtarta, neblaivaus vairuotojo mašina. Reido dalyviai nurodytą „Škoda“ sustabdė Mileišiškių g. Paaiškėjo, kad automobilį vairavusi moteris tikrai girta - 1,30 prom.

Kiek vėliau Liepkalnio g. įkliuvo antras neblaivus vairuotojas. Mikroautobusą „VW Transporter“ vairavusiam vyrui nustatytas 1,33 prom. girtumas.

Liepkalnio g. buvo sustabdyti ir du teisės vairuoti neturintys vyrai.

Iš visureigio „Mercedes Benz“ vairuotojo (gim. 1968 m.) už leistino greičio viršijimą daugiau kaip 50 km/val. vairuotojo pažymėjimas neseniai atimtas 1 mėnesiui ir paskirta 350 eurų bauda. Teismo sprendimas įsigaliojo rugsėjo 3 d. Ir tos pačios dienos vėlų vakarą jis buvo sustabdytas policijos reido metu.

O Ukrainos pilietis, turintis leidimą gyventi Lietuvoje, nemalonumų prisiprašė per savo aplaidumą. Gavęs leidimą gyventi mūsų šalyje, jis per 6 mėnesius privalėjo gauti lietuvišką vairuotojo pažymėjimą. Tačiau jis tuo nepasirūpino. Sustabdytas pateikė ukrainietišką pažymėjimą, nors gyvena Lietuvoje jau daugiau nei pusę metų. Todėl jis bus baudžiamas už vairavimą neturint tam teisės.

Švitrigailos g. įkliuvo du baltarusiai ir čigonas.

Tiuninguotu automobiliu „Scion“ važiavęs Baltarusijos pilietis pareiškė vairuotojo pažymėjimą palikęs Minske. Tvirtino, kad važinėjant po Europą iki šiol niekur nebuvo reikalaujama pateikti šį dokumentą. Jis taip pat tvirtino turįs butą Palangoje, tačiau neprisiminė jo adreso.

Baltarusiui policininkai įteikė šaukimą į teismą. Posėdis įvyks po mėnesio. Jei užsienietis į teismą neatvyks ir nepateiks vairuotojo pažymėjimo, jis bus nubaustas už vairavimą neturint tam teisės.

Išgirdęs, kad gresianti mažiausia bauda - 289 eurai (Baltarusijoje vidutinė alga - 300 eurų), vyras atvirai pareiškė, kad tai dideli pinigai ir baudos jis nemokės.

Beje, kol nesumokės baudos, jam kils didelių problemų Lietuvos konsulate bandant gauti Šengeno vizą.

„Scion“ vairuotojas keliavo su mergina, turinčia vairuotojo pažymėjimą, todėl, pareigūnams baigus tvarkyti formalumus, prie vairo sėdo ji.

Analogiškos problemos iškilo ir kitam Baltarusijos piliečiui, vairavusiam „BMW X5“. Jis irgi neturėjo vairuotojo pažymėjimo - paliko jį namuose. Šiam užsieniečiui irgi įteiktas šaukimas į teismą. Prie vairo sėdo kartu keliavusi žmona.

Šiek tiek prieš vidurnaktį Švitrigailos g. buvo sustabdytas ir BMW vairavęs Vilniaus taboro gyventojas (gim. 1990 m.), neturintis teisės vairuoti. Patikrinus duomenų bazę paaiškėjo, kad šis vyras už vairavimą neturint teisės vairuoti jau baustas 15 kartų, dabar bus šešioliktas. Už tokį pažeidimą įstatymuose numatyta bauda nuo 289 iki 434 eurų arba administracinis areštas. Šitas čigonas baudų nemoka, tačiau administracinio arešto bausmes atlieka (sakė neseniai vėl „atsėdėjęs“).

Pareigūnams jis teigė penktadienį savo ankstesnį automobilį išmainęs į BMW ir jau pirmąją važinėjimosi šia mašina dieną įkliuvo policijai. Sakė, kad naktį su nėščia žmona važiavęs į miestą pavalgyti.

Nuo 1 iki 3 val. Kelių policijos pareigūnai vairuotojus tikrino Pylimo g. Čia sustabdytas trečiasis neblaivus vairuotojas. „Mercedes Benz C 200“ vairavusiam 22 metų vaikinui nustatytas lengvas girtumas - 0,46 prom. Jaunuolis ketino važiuoti į Priklausomybės ligų centrą, kad būtų patikrintas alkoholio kiekis jo kraujyje. Tvirtino išgėręs tris nedideles taures šampano.

Reidui baigiantis buvo sustabdytas „Audi“. Patikrinus specialiu prietaisu, nustatyta, kad šoniniai priekiniai langai užtamsinti gerokai stipriau, nei leidžiama. Už tokius dalykus anuliuojama techninės apžiūros galiojimas. Tačiau vyras, padedant policininkui, nulupo plėvelę nuo langų ir tokiu būdu išsaugojo techninę apžiūrą.

Šeštadienio rytą buvo surengtas dar vienas reidas. Jo metu S. Batoro g. sustabdytas Naujosios Vilnios link važiavęs „VW Passat“. Jį vairavusiam jaunam vyrui nustatytas lengvas girtumas - 0,66 prom.