Laikrodžiui išmušus vidurnaktį J. Basanavičiaus gatvė tapo tikru santykių aiškinimosi ringu. Bene pirmieji į Viešojo saugumo tarnybos pareigūnų rankas pakliuvę jaunuoliai aiškinosi santykius dėl merginos. Apsikumščiavusius jaunuolius tvardę pareigūnai perdavė juos į policijos pareigūnų rankas.

Vos nurimus šiam incidentui, toje pačioje vietoje, Viešojo saugumo tarnybos pareigūnai sustabdė vyriškį, besinešantį alkoholį. Vyras teisinosi, esą alkoholio jis nevartoja, tiesiog jį ką tik nusipirko ir nešasi namo, tačiau pareigūnų toks argumentas neįtikino ir šie paprašė atsikratyti savo pirkiniu. Remiantis LR įstatymais, alkoholis parduodamas tik iki 22 valandos, po šio laiko visą parduodamą alkoholį reikia vartoti pardavimo vietoje, tad jį išsinešti yra draudžiama.

Net neparagautą draudžiamą pirkinį namo norėjęs nusinešti vyras griežtai atsisakė juo atsikratyti, todėl Viešojo saugumo tarnybos pareigūnams teko į pastiprinimą pasikviesti policijos pareigūnus. Šie, atvykę į įvykio vietą, incidentą išsprendė sudrausmindami kavinę, leidžiančią savo klientams išsinešti perkamus gėrimus. „Mūsų jie neklauso“, – teisinosi vienas iš darbuotojų, tačiau policijos pareigūnas į šį argumentą reagavo dar kartą pakartodamas prašymą tvardyti linksmybių taurėje skęstančius poilsiautojus.

Vyriškis tąkart nuo baudos išsisuko, o linksmybes pratęsė ten, kur ir pirko alkoholį. Kiek vėliau, prieš keliaudamas namo, vyriškis žvaliai ir nuotaikingai pozavo DELFI fotografui.

Netrukus medikų pagalbos prireikė vyrui, bandžiusiam patekti į naktinį klubą. Greitosios pagalbos automobilyje sėdėdamas vyras pasakojo, esą bandė įeiti į vidų, tačiau apsaugos darbuotojui neįtiko jo batai ir šis kibo jam į atlapus, o vyriško susistumdymo kulminacija tapo stumtelėjimas nuo laiptų.

Kol šis vyrukas pasakojo savo istoriją, už kelių šimtų metrų kilo muštynės, kuriose buvo pralietas kraujas. Kelios kompanijos, kartu žygiavusios J. Basanavičiaus gatve, nepasidalijo erdve ir nusprendė santykius išsiaiškinti kumščiais. Pareigūnus pamatę jaunuoliai spruko iš pagrindinės Palangos gatvės, tačiau kelis Viešojo saugumo tarnybos pareigūnai paguldė ant žemės. Nukentėjusiam vaikinui, kuris vos prieš kelias valandas į kurortą atvyko iš Marijampolės, niekadėjai sužalojo nosį.

Du vaikinai buvo sulaikyti iš karto, dar du kiek vėliau. Šie spėjo pasprukti iš įvykio vietos, tačiau po kelių minučių lyg niekur nieko žygiavo pro Viešojo saugumo tarnybos automobilį. Vaikinus atpažino operatorius, filmavęs incidentą. Aiškūs įrodymai buvo įtikinamesni nei devyniolikmečio pasiteisinimas, esą jo įvykyje net nebuvo, nes jis užkandinėje valgė kebabą.

Beje, nepraėjus nė kelioms valandoms, keli muštynėse dalyvavę vaikinai vėl šuoliavo J. Basanavičiaus gatve, švytėjo gera nuotaika ir noru pasilinksminti bei džiugiai pozavo fotografams.

Švintant J. Basanavičiaus gatvėje šurmuliavusi minia pradėjo skirstytis, tačiau net ir to jiems nepavyko padaryti taikiai. Gatvės prieigose netikėtai įsiplieskė keturių vyrukų kova. Grindinio erdve nepasidaliję vaikinai rankose nešėsi alkoholio, tad buteliai virto šukėmis.

Įsiaudrinusius vaikinus Viešosios saugumo tarnybos pareigūnai apramino ašarinėmis dujomis ir perdavė kolegoms – policijos pareigūnams.

Net ir prašvitus J. Basanavičiaus gatvėje šurmuliavo nuo linksmybių apsvaigę jaunuoliai ir vyresni asmenys. Vyrai, keliaudami namo, stiprinosi kebabais, o merginos, pavargusios nuo šokių, gatve žygiavo basos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (658)