Kaltinama moteris teisėsaugos pareigūnų dėmesio sulaukė kilus įtarimui, jog patikrinimui pateiktas automobilis, kurį marijampolietė ketino įregistruoti savo vardu, gali būti suklastotu identifikaciniu numeriu ir suklastotais dokumentais, praneša Generalinė prokuratūra.

Kaltinamoji paprašė savo kolegų, atliekančių automobilių apžiūrą, kad šie patikrintų automobilį, kurį ji ketina įsigyti. Patikrinimo metu buvo pastebėta, jog 2010 metų automobilio „Audi Q5“ identifikavimo numeris yra kitoks nei įprasta šios markės automobiliams. Dažų skiedikliu pavalius automobilio numeracijos lauką dažai nusivalė, todėl tapo akivaizdu esant klastojimo požymiams, nes gamykliniai dažai nenusivalo. Patikrinus automobilio registracijos dokumentus pastebėta ir kitų įtarimų keliančių neatitikimų, nes dokumentas nebuvo tinkamai užpildytas. VĮ „Regitra“ darbuotojai apie įtarimus pranešė policijai.

Sutrikusi marijampolietė prašė sistemoje pakeisti duomenis, kad automobilį ir jo dokumentus pateikė ne ji, o vienos įmonės įgaliotas asmuo. Pateikė tos įmonės įgaliojimą be registracijos numerio ir, kaip nustatyta, netikrą transporto priemonės pirkimo – pardavimo sutartį, kurią užpildė pati ir surašė melagingus duomenis.

Ikiteisminio tyrimo metu gautose specialistų išvadose nustatyta, kad minėtas automobilis 2014 metais buvo pavogtas Vokietijoje. Vokietijos Federacinės Respublikos transporto priemonės registracijos liudijimų numerių blankai yra atspausdinti pagal reikalavimus, tačiau pakeitimas atliktas ties viena numerio raide, kai panašaus atspalvio dažikliu atliktas papildomas štrichas ir raidė „P“ pakeista į raidę „R“. Taip pat nustatyta, kad automobilio identifikacinis numeris yra pakeistas virš tikrojo numeracijos lauko pritvirtinant negamyklinę plokštelę su esamais numeriais.

Automobilis „Audi Q5“ grąžintas teisėtam savininkui Vokietijoje. Baudžiamąją bylą kaltinamosios atžvilgiu nagrinės Marijampolės apylinkės teismas.