Ketvirtadienį įkliuvo dvi. Abi į Vilnių uždarbiauti atvykusios iš Baltarusijos. Abi jau kelis kartus baustos už prostituciją. Pasak pareigūnų, baltarusės tvarkingai moka baudas, visada ateina į teismo posėdžius, nes bijo, kad priešingu atveju policija gali kreiptis į Baltarusijos miliciją. Be to, už baudų nemokėjimą joms galėtų būti nebeišduodamos lietuviškos vizos.

Pirmą kartą sulaikytoms prostitutėms dažniausiai skiriama pusė minimalios baudos – 43 eurai. Už tai jau baustoms gresia bauda nuo 144 iki 289 eurų. O valanda šių merginų darbo kainuoja 100 eurų (pusvalandis – 70).

Tądien pirmoji pareigūnų aplankyta buvo 29 metų baltarusė, internete pasivadinusi Diana (vardas, žinoma, netikras). Jos skelbime rašoma: „Švelni mergina pakviestų į svečius vyrą. Foto mano, laukiu dosnių pasiūlymų“.

Pakvietusi užeiti į gražiai įrengtą butą, Diana, paklausta, ar už 100 eurų – vienas kartas, atsakė, kad kartų gali būti tiek, kiek klientas sugebės per valandą. Tada jai buvo parodytas policijos pažymėjimas ir kalbos apie seksą baigėsi.

Juodaplaukė mergina buvo sulaikyta ir anksčiau. Tada ji pasakojo taupanti pinigus naujam motociklui. Tačiau šįkart jos norai jau buvo kitokie. Sakė norinti automobilio, net motociklininkės aprangą ketina parduoti.

Diana pasakojo, kad į Vilnių atvažiuoja kelioms savaitėms, paskui grįžta į Baltarusiją, maždaug po mėnesio vėl atvažiuoja.

Su klientais ši mergina, kaip ir jos kolegė, telefonu nebendrauja – užsakymus priima operatorė. Pasak pareigūnų, viena operatorė dirba maždaug su dešimčia prostitučių.

Su pareigūnais Diana elgėsi mandagiai, ramiai. „Aš adekvatus žmogus“, - savo ramų elgesį paaiškino mergina.

Antroji tądien įkliuvusi baltarusė skelbimuose pasivadinusi Vika. Viename populiariausių skelbimų portalų, kur savo skelbimus talpina apie 30 Vilniuje dirbančių prostitučių, ji rašo: „Pasiilgai švelnumo? Jauna, liekna, švelni panelė, laukiu dosnių vaikinų ar vyrų. Foto tikros, atvažiuosi, įsitikinsi“.

Vikos pareigūnams teko laukti gerą pusvalandį – pas ją tuo metu buvo su BMW atvažiavęs klientas. Po to merginai dar reikėjo susitvarkyti.

33 metų užsienietė pasakojo, kad Baltarusijoje dirbo restorano direktore, uždirbdavo 600 eurų per mėnesį. Pasak jos, vidutinė alga Baltarusijoje – 300 eurų, o maistas brangesnis, nei Lietuvoje. Kiek uždirba Vilniuje, neatskleidė. Sakė, kad tai labai nepastovu. Per praeitą jos atvykimą į Vilnių klientų buvo nedaug. Dabar gerokai daugiau, tačiau didžioji dalis tenkinasi pusvalandžiu.

Paklausta, ar klientai neskriaudžia, šviesiaplaukė nusišypsojo ir parodė gėles, kurias gavo dovanų iš patenkintų vyrų: „Neskriaudžia, gėles dovanoja“. Paklausus, ar tai reiškia, kad ji puikiai dirba savo darbą, atsakė: „Aš toks žmogus – bele kaip nedirbu“.

Būdama Baltarusijoje prostitucija nesiverčia, nieko nedirba – ilsisi.

Paaiškėjo, kad Vika padarė apmaudžią klaidą: Diana spėjo išsiųsti jai vieno žodžio žinutę „Menty“ (policija), o Vika, tuo metu užsiėmusi su klientu, jos neperskaitė ir įsileido pareigūnus.