Čia įkliuvo „Honda Accord“ vairuotojas, teigęs, kad neseniai išgėrė vieną bokalą alaus. Alkotesteris parodė 0,43 promilės. Vyras tik viena šimtąja promilės viršijo leidžiamą normą (jei būtų buvę 0,42 prom., pritaikius alkoholio matuoklio paklaidą, jis nebūtų viršijęs 0,40 prom. ir būtų galėjęs važiuoti toliau). Vairuotojas sakė važiuosiantis į gydymo įstaigą, kad būtų ištirtas alkoholio kiekis kraujyje.

Ten pat buvo sustabdyta „Renault Clio“ vairuotoja. Paaiškėjo, kad iš moters buvo atimta teisė vairuoti, nuobaudos terminas pasibaigęs prieš kelis mėnesius, bet ji iki šiol nepasirūpino gauti naują vairuotojo pažymėjimą. Todėl bus baudžiama už vairavimą neturint tam teisės.

„Škoda Rapid“ vairuotojas buvo blaivus, bet šiuo automobiliu keliavusi kompanija sukėlė įtarimų. Todėl pareigūnai įdėmiai apžiūrėjo mašinos saloną ir bagažinę, o paskui automobilį patikrino ir policijos kinologė su tarnybiniu šunimi. Nieko draudžiamo nerasta.

Vaikinui, vairavusiam „Ford Focus“, dėl dygliuotų padangų skirta 14 eurų bauda ir anuliuota automobilio techninė apžiūra. Jaunuolis teisinosi manęs, kad vasarą važinėti su dygliuotomis padangomis nedraudžiama.

Apie 1 val. reide dalyvaujantys ekipažai atvažiavo į J. Jasinskio gatvę. Čia „Audi A4“ vairuotojas, tvirtinęs, kad išvis negėrė, „pripūtė“ 0,72 promilės.

Apie 1.30 val. J. Jasinskio gatvėje buvo sustabdytas „Mercedes Benz C220“, kuriuo važiavo dvi merginos. Šio automobilio vairuotoja tapo reido „pažiba“.

Vairuotoja Natalija (gim. 1990 m.) prisipažino vartojusi alkoholį, bet tikrintis alkotesteriu nepanoro. Pasikeisdami pareigūnai maždaug 15 minučių įkalbinėjo ją pasitikrinti, net paprašė reidą stebėjusių fotografų pasitraukti toliau. Tačiau mergina vis tiek nesutiko tikrintis, vis maigė savo telefoną ir sakė policininkams pažįstanti „didelį viršininką“. Bet pareigūnai „didelio viršininko“ neišsigando ir toliau įkalbinėjo merginą papūsti į alkoholio matuoklio vamzdelį.

Įsitikinę, kad įkalbėti nepavyks, pareigūnai Nataliją įspėjo, kad jai bus surašytas protokolas dėl neblaivumo patikrinimo vengimo. Bet ir po to ji nesutiko tikrintis.

Praėjus maždaug pusvalandžiui po „Mercedes“ sustabdymo, iš automobilio išlipusi keleivė pareiškė, kad vairuotoja nusprendė pasitikrinti alkotesteriu. Tačiau jau buvo vėlu - tuo metu jau buvo baigiamas rašyti protokolas dėl vengimo tikrintis neblaivumą. Beje, vairuotoja atsisakė pasirašyti protokolą.

Mergina neatrodė stipriai apsvaigusi, todėl jos elgesys pareigūnus nustebino. Jų manymu, vairuotoja tikrai nebūtų viršijusi lengvo girtumo ribos (už tai numatyta bauda nuo 289 iki 434 eurų ir teisės vairuoti atėmimas nuo 1 metų iki 1 metų ir 6 mėnesių). O vengimas tikrintis neblaivumą baudžiamas taip pat, kaip ir vairavimas esant sunkaus girtumo - bauda nuo 579 iki 868 eurų ir teisės vairuoti atėmimas nuo 2 iki 3 metų.

Kol atvažiavo blaivi vairuotojos draugė, kad nuvairuotų „Mercedes“, automobilis, stovėjęs su įjungtais avariniais žibintais, nebeužsivedė. Nė viena iš merginų net nežinojo, kur yra šios mašinos akumuliatorius. Joms padėjo policininkai - užvedė „Mercedes“ prijungę prie kito automobilio akumuliatoriaus.

Paryčiais reido ekipažai atvažiavo į Kalvarijų gatvės pradžią. Čia nemalonumai ištiko 19-metę studentę, vairavusią „City Bee“ automobilį „VW Golf“. Mergina atrodė nuoširdžiai nustebusi, kai alkotesterio ekranėlyje pamatė skaičius 0,43: „Jėzus Marija, galima dar kartą?“.

Studentės vairavimo stažas - pusė metų, todėl jai ir 0,40 prom. riba negalioja, alkoholio matuoklio ekranėlyje turi būti trys nuliai.

Šeštadienio rytą Vilniuje buvo surengtas dar vienas reidas. Porą valandų pareigūnai tikrino vairuotojus Žvalgų gatvėje.

Ukmergiškiui visureigio „Mitsubishi Pajero“ vairuotojui nustatytas 1,02 prom. girtumas.

Keltas vairuotojų buvo išgėrę, tačiau neviršijo leidžiamos normos.

Įkliuvo ir du vairuotojai, iš kurių teisė vairuoti atimta jau anksčiau. Vienas vairavo „Audi 80“, kitas - „Audi 100“. Pastarasis, pamatęs policijos kordoną, sustojo ir pareigūnų akivaizdoje bandė susikeisti su žmona vietomis.