Kauno apylinkės teismas už Enriko Daktaro pavėžinimą Šviniu vadinamam tauragiškiui skyrė tik baudą, o dėl smurto apskritai išteisino, toks teismo verdiktas A. Pukeliui neįtiko.

Teismas įvertino tai, kad A. Pukelis susitaikė su E. Daktaru. Sumažinta ir pirmos instancijos Šviniui skirta bauda - dabar jis į nukentėjusiųjų nuo nusikaltimų fondą turės sumokėti 376 eurus.

Tiesa, teismas pripažino, kad Švinius prieš E. Daktarą naudojo fizinį smurtą. Tuo pačiu konstatavo, kad A. Pukelis incidentą sukėlė ne dėl chuliganiškų, o dėl asmeninių priežasčių.

Teismas taip pat pabrėžė, kad "patikėjo A. Pukelio, kad ateityje nebadrys naujų nusikalstamų veikų".

DELFI primena, 2014 metų lapkritį E. Daktaras gėrimu apipylė A. Pukelio žmoną. Iš Tauragės atvykęs Švinius rado E. Daktarą Kaune, įkišo į automobilio bagažinę ir pavežiojęs paleido pakaunėje.

Nors prokurorai prašė realios laisvės atėmimo bausmės, už neteisėtą laisvės atėmimą Kauno apylinkės teismas Šviniui skyrė 2,3 tūkst. eurų baudą, o dėl smurto išteisino. Dabar aukštesnės instancijos teismas šią baudą panaikino.

„Iš tikrųjų tikėjausi išteisinamojo nuosprendžio. Aš nesakau, kad incidento nebuvo – taip, jis buvo. Bet tas incidentas negalėjo virsti baudžiamąją byla. Privataus kaltinimo tvarka E. Daktaras gal galėjo kreiptis, bet kad virto šis incidentas baudžiamąją byla ir esu nuteistas... Sakyčiau, kad esu nelabai patenkintas“, - tuomet teigė A. Pukelis.

Bet kokiu atveju, verslininkas nesigaili savo poelgio.

„Buvo verta. Bus jam gera pamoka. Tačiau kiekvienam žmogui būtų sudėtinga objektyviai svarstyti, kai atsitinka toks dalykas. Jei kam nors tai tektų patirti tai manau, jog žmogus tą patį padarytų“, - kalbėjo A. Pukelis.

Prokuroras Egidijus Palaima prašė teismo pripažinti A. Pukelį kaltu ir skirti galutinę subendrintą 2 metų 8 mėnesių laisvės atėmimo bausmę.