Praėjusių metų spalį tuomet dar devyniolikmečiai Povilas G. ir Eimantas L., eidami namo po išgertuvių, be jokios paaiškinamos priežasties puolė gadinti jiems kelyje pasitaikiusius automobilius. Povilas G. nuspyrė automobilio veidrodėlį, jo draugas Eimantas L. neatsiliko ir išdaužė stiklą. Vaikinai taip įsisiautėjo, kad nesustodami puolė mašinas daužyti vieną po kitos, kol apgadino vienuolika automobilių.

Po „žygdarbio“ einančius prie mokyklos neblaivius jaunuolius sulaikė policijos pareigūnai. Jiems buvo nustatytas 1,91 ir 1,89 promilių girtumai.

Įkliuvę abu draugai savo kaltę pripažino, bet teigė automobilių daužymo proceso gerai neatsimenantys, nes buvo nemažai išgėrę. Tą vakarą, nuo 18 iki 24 val. vaikinai ištuštino penkiolika litrų alaus ir butelį brendžio.

Alytaus rajono apylinkės teismas Povilui G. skyrė 8 mėnesių laisvės apribojimo bausmę, įpareigojo jį nuo 22 iki 6 val. būti namuose, neatlygintinai 40 valandų išdirbti sveikatos priežiūros, globos ir rūpybos įstaigose ir per 4 mėnesius atlyginti nukentėjusiems žalą.

Eimantui L. skirta griežtesnė bausmė – 6 mėnesių laisvės atėmimas su bausmės atidėjimu vieneriems metams. Eimantas taip pat privalės nuo 22 iki 6 val. būti namuose, neišvykti už gyvenamosios vietos ribų.

Patys vaikinai teismo nuosprendžio išklausyti nepasirodė.

Skirdamas bausmes, teismas atsižvelgė į tai, kad vaikinai prisipažino, gailėjosi, bet aplinkybes sunkino tai, kad nusikaltimą jie padarė būdami neblaivūs ir veikdami kartu.

Automobilių savininkai, radę apgadintas savo transporto priemones buvo šokiruoti. Jiems abu vaikinai turės atlyginti daugiau kaip tūkstantį eurų siekiančia turtinę žalą.

Eimantas L. anksčiau jau buvo teistas už nusikaltimą nuosavybei.