Vairuotojas susidūrimo metu nenukentėjo. Po smūgio parblokštas briedis dar bandė stotis ant kojų, tačiau sužeidimai buvo rimti, jam to padaryt nepavyko.

Į įvykio vietą iškviesti aplinkosaugininkai nusprendė, kad briedį teks nušauti. Tam buvo iškviesti medžiotojai, kurie gyvūno kančias nutraukė čia pat, įvykio vietoje, matant policijos sustabdytiems vairuotojams.

Įvykį matė kitas vairuotojas DELFI teigė, kad briedis buvo sužeistas, neteko daug kraujo.

„Matėme, kaip atvažiavo medžiotojai ir nušovė briedį. Jausmas tikrai nemalonus, tačiau matėsi, kad briedis sužalotas labai stipriai kenčia skausmus. Panašu, kad kitos išeities nebuvo“, - pasakojo įvykio liudininkas.

Tą patį DELFI patvirtino ir Alytaus regiono aplinkos apsaugos departamento Prienų skyriaus vedėjas Česlovas Meržvinskas. Pasak vyro, nebuvo prasmės sužeistą gyvūną gabenti toliau nuo liudininkų akių ir nušauti.

„Kitaip elgtis negalėjome, gyvūnas tikrai kentė, jo galva buvo palindusi po atitvarais, privalėjome nekankinti jo ir nutraukti jo kančias kuo greičiau, kad ir kaip būtų nemalonu tai matyti“, - sakė Č. Meržvinskas.