Tokią versiją patvirtino „Feisbuko“ paskyroje pasirodęs pareiškimas.

Keista reakcija

Sausio 11 dieną į savaitraščio „Alio, Raseiniai“ „Facebook“ paskyrą buvo įkeltas filmuotas siužetas, kuriame pareigūnai užfiksavo sausio 10-osios naktį vykusias automobilio „Opel Astra“ gaudynes automagistralėje ir Viduklės apylinkėse.

„Bolidas“ su keturiais ereliais švilpė 165 kilometrų per valandą greičiu ir nereagavo į perspėjamuosius šūvius. Ne gana to, bėgliai pro langus pademonstravo visą įžeidžiančių gestų arsenalą ir ėmė filmuoti juos persekiojančius policininkus.

Opel Astra“ sustojo tik tada, kai visos padangos jau buvo suvarpytos. Bet net ir tokioje situacijoje ereliai nenuleido sparnų – mojavo kumščiais ir spardėsi.

„Alio, Raseinių“ „Facebook“ paskyroje pasirodžius gaudynių aprašymui, pavadintam „Astra“, kuri niekada nestoja“, pasirodė komentaras – „Ir niekada nestos“, kurį neva pasirašė Dainius Vaičiūnas, Linas Bagdonas ir Fernandas Kalinauskas. Minėti asmenys ir buvo sulaikyti policininkų apšaudytame automobilyje. Pareiškimas apie pasiryžimą niekada nestoti pasirodė „Facebook“ paskyroje, pavadintoje „Nežinomas Galdikas“. Tarp „Nežinomo Galdiko“ draugų „Facebook“ yra ir jau minėti D. Vaičiūnas, L. Bagdonas ir R. Kalinauskas. Žurnalisto kalbintų jaunuolius pažįstančių asmenų tvirtinimu, „Nepažįstamas Galdikas“ greičiausiai yra ketvirtasis kelių erelių ekipažo narys Irmantas Vaičiūnas.

Nesutramdomi akiplėšos

Jau nustatyta, kad policininkų ilgai persekiotą automobilį vairavo netoli Viduklės esančiame Alaviniškių kaime pas mamą gyvenantis I. Vaičiūnas – D. Vaičiūno brolis. Beprotiški siautėjimai keliuose broliams Vaičiūnams tapo tikra aistra. Tokią nuomonę galima susidaryti pakalbėjus su juos pažįstančiais žmonėmis.

„Jie niekur nedirba. Iš kur gavo automobilį, galima tik spėlioti. Vieną atima, kitą vėl gauna. Iš kur lėšos, neaišku. Kartais, kiek žinau, vienas iš jų dirba Vilniuje ar Kaune prie statybų. Tai gal kažkiek ir užsidirba“, – svarstė Viduklės seniūnė Daiva Ulinskienė.

Seniūnei ir apylinkių gyventojams puikiai žinomi ir kiti erelių ekipažo nariai – F. Kalinauskas ir L.Bagdonas.

„Su ta kompanija tikrai yra blogai. Jau kai jie pasirodo kaime... Ir tie važinėjimai naktimis... Kiti jauni Sujainių žmonės yra tvarkingi, geri. O jie yra nekontroliuojami. Seniūnija čia nedaug ką tegali padaryti. Juos turi imti į nagą kitos institucijos“, – svarstė seniūnė.

Ypač nesutramdomu būdu pasižymi aštuoniolikmetis F. Kalinauskas. Kalbama, jog šio vaikino geriau nesutikti nuošalioje vietoje.

„Jį žino visi policininkai ir prokurorai. Anksčiau vis girdėdavome apgailestavimų, kad Ferdinando pažaboti negalima todėl, kad jis nepilnametis. Praėjusį spalį jam suėjo aštuoniolika, bet, kaip matome, niekas nepasikeitė“, – savaitraščiui „Alio, Raseiniai“ sakė Sujainių ambulatorijos slaugytoja Rima Pukinienė.

Mamos ašaros

I. Vaičiūno mama Aušra Vaičiūnaitė patvirtino, kad automobilį girtas vairavo jos sūnus, kuris jau ne kartą yra įkliuvęs už panašius siautėjimus.

„Kiek kartų aš jam sakiau, kad ne tik nevairuotų, bet ir šalia vairuotojo nesėdėtų. O jis atšauna: jei mane stabdytų, aš vis tiek nestočiau. Ir ką aš jam galiu padaryti, juk nelaikysiu pririšusi“, – negalėdama sulaikyti ašarų kalbėjo A. Vaičiūnaitė.

Keturių vaikų mama seniūnijoje apibūdinama kaip buityje tvarkinga, nuoširdi, draugiška, puikiai bendraujanti, tačiau savo pilnamečių vaikų negalinti suvaldyti moteris. Žurnalistui ji pasakojo nujautusi tą nelemtą dieną artėjančius nemalonumus.

„Per pietus atvažiavo Irmantas su Dainiumi, išleido prie namo savo dešimtmetį brolį ir apsisuko kažkur važiuoti. Šaukiau, kad cepelinų esu pridariusi, tačiau jie aiškino, kad yra privalgę bulvyčių ir kad neturi laiko – laukia kažkokie reikalai Raseiniuose. Kitą dieną sužinojau, ką jie prisidirbo“, – susikrimtusi pasakojo mama.

Nežino, kur prapuolė

Raseinių rajono policijos komisariato viršininko pareigas laikinai einantis Artūras Košikas savaitraščiui „Alio, Raseiniai“ sakė, kad kelių ereliai iš policijos buvo paleisti tą pačią dieną – kai išsiblaivė. Juos sulaikyti nebuvo priežasties, nes padarytas pažeidimas – administracinis.
Tačiau kelių ereliai į namus tą dieną negrįžo, pas artimuosius nepasirodė jie ir kitą dieną.

„Nežinome, kur jis yra“, – žurnalistui tvirtino Sujainiuose gyvenantys F. Kalinausko tėvai.
Namuose nebuvo ir brolių Vaičiūnų, tačiau motinai buvo pavykę trumpai susiskambinti su prisidirbusiais sūnumis.

„Skambinau Dainiui ir jis man pasakė, kad kartu su Irmantu yra Sujainiuose. Daugiau nieko nesužinojau. Džiaugiuosi bent tuo, kad patys nesusižeidė ir nieko neužmušė“, – kalbėjo brolių mama.

„Nenustebčiau, jei juos vėl pagautų girtus prie vairo. Taip ir siautės, kol įvyks kokia nors nepataisoma nelaimė“, – prognozavo garbaus amžiaus Sujainių gyventoja Birutė, kuriai su akiplėšų kompanija teko susidurti per laidotuves. Ši istorija gyvenvietėje aptarinėjama iki šiol.

Iš Sujainiuose esančio namo, kur kelių ereliai girtavo, sklido garsi muzika ir tai trikdė rimtį netoliese esančioje šarvojimo salėje. Keli gedulingos ceremonijos dalyviai nuėjo paprašyti, kad muzika bent laikinai būtų nutildyta, tačiau nieko nepešė – tik išgirdo grasinimų.