Šeštadienį pasienyje su Lenkija budėję VSAT Lazdijų rinktinės Kalvarijos užkardos pareigūnai pastebėjo iš Lenkijos į Lietuvą žvyrkeliu įvažiuojantį automobilį „Mercedes Benz C 200“ rusiškais numeriais. Ši vieta yra netoli Kalvarijos savivaldybės Vaiponiškių kaimo.

Šalikelėje prie tarnybinio visureigio stovėję uniformuoti pasieniečiai nurodė „Mercedes Benz C 200“ vairuotojui sustoti. Šis nepakluso, didindamas greitį pralėkė pro VSAT pareigūnus ir spruko į Lietuvos gilumą. Pasieniečiai šoko į savo visureigį ir bėglį nusivijo.

VSAT informuoja, kad vėliau į gaudynes įsitraukė dar vienas Kalvarijos užkardos ekipažas, buvo informuoti policijos pareigūnai. „Mercedes Benz C 200“ lėkė milžinišku greičiu, pavojingai manevravo, kėlė pavojų kitiems eismo dalyviams, tai dingdavo besivejantiems pasieniečiams iš akiračio, tai vėl atsirasdavo.

Tokios gaudynės nuo stabdymo vietos tęsėsi apie 17 kilometrų, kol keliu „Via Baltica“ lėkęs „Mercedes Benz C 200“ vairuotojas, matyt, suprato nepaspruksiąs. Jis nusuko nuo kelio į mišką, čia metė mašiną ir nulupęs nuo jos rusiškus numerius spruko į tankmę.

Atsiviję pasieniečiai pradėjo paiešką, iškvietė VSAT kinologą su tarnybiniu šunimi. Keturkojis krūmuose maždaug už 20 metrų nuo palikto „Mercedes Benz C 200“ rado, matyt, bėglio pamestus rusiškus automobilio numerius. Įtariama, kad jie buvo naudoti maskuotei pervarant šį, kaip išsiaiškino Kalvarijos pasieniečiai, Vokietijoje pavogtą automobilį. Tikrųjų vokiškų numerių mašinoje nerasta.

VSAT duomenimis, 2010 m. laidos „Mercedes Benz C 200“ Vokietijoje buvo pavogtas šių metų rugpjūčio gale.

Dėl nusikalstamu būdu gauto turto įgijimo ar realizavimo Lazdijų rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas. „Mercedes Benz C 200“ saugomas Kalvarijos užkardoje.