Ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad už itin sunkų nusikaltimą – tyčinį nužudymą dėl chuliganiškų paskatų 12 metų nuteistas ir kalintis M. J. laikė prie savęs bei į gyvenamąją zoną bandė įsinešti labai didelį kiekį psichotropinės medžiagos – sintetinio kanabinoido. Pravieniškių pataisos namuose-atvirojoje kolonijoje kalintis nuteistasis buvo demaskuotas po to, kai prie patikrinimo punkto pradėjo elgtis įtartinai, o galiausiai bandė atsikratyti psichotropine medžiaga ją numesdamas kuo toliau nuo savęs, tačiau toks jo nusikalstamas elgesys buvo pastebėtas pareigūnų, praneša Generalinė prokuratūra.

„Nusikaltimas buvo užfiksuotas atidaus ir budraus Pravieniškių pataisos namų-atvirosios kolonijos pareigūnų darbo dėka“, – teigia ikiteisminį tyrimą kontroliavusi bei kaltinamąjį aktą byloje surašiusi Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokuratūros vyriausioji prokurorė Nomeda Urbonavičienė.

Baudžiamasis kodeksas už neteisėtą disponavimą labai dideliu psichotropinių medžiagų kiekiu numato bausmę – laisvės atėmimą nuo dešimties iki penkiolikos metų.