Teismas nustatė, kad 2014 m. birželio 9 d. keturi jaunuoliai įvykdė nusikaltimą. Tuomet į senolio butą Šiauliuose įsibrovė pilnametis D. A., gim. 1995 m., ir trys nepilnamečiai: R. S., gim. 1997 m., L. L., gim. 1997 m., A. O., gim. 1998 m. Pilnametis D. A. pasiūlė pažįstamiems jaunuoliams įsibrauti į senolio butą ir pavogti kontrabandines cigaretes, vėliau jas parduoti. Jaunuoliai dienos metu paskambino į buto duris, kurias atidarė senolis. Kaltinamieji veidus slėpė po juodomis kaukėmis. Įsibrovėliai buto šeimininką pavertė ant žemės, reikalavo pinigų ir cigarečių, grasino peiliu. Kadangi cigarečių nerado, paėmė pinigus ir įvairius daiktus, kurių vertė 1 062,62 Eur.

Teismas konstatavo, kad teisiamųjų kaltė įrodyta. Kaltinamieji savo kaltės neneigė ir prisipažino nusikaltę bei nuoširdžiai gailėjosi. Tai lengvinanti aplinkybė. Sunkinanti aplinkybė, kad teisiamieji nusikalto bendrininkų grupėje, praneša Šiaulių apylinkės teismas.

Teismas, skirdamas bausmę, atsižvelgė į tai, kad D. A. yra 4 kartus teistas, padarė nesunkų ir sunkų nusikaltimą, t.y. įtraukė nepilnamečius į nusikalstamą veiką ir apiplėšė. D. A. neišnykęs teistumas už tyčinį nusikaltimą, todėl jis laikytinas recidyvistu.

Pirmą kartą teisiami A. O. ir L. L. padarė sunkų nusikaltimą. R. S. nusikalto būdamas neteistu, tačiau šiemet Šiaulių apylinkės teisme 2 kartus nuteistas, dar vienas teismo nuosprendis neįsiteisėjęs.

Šiaulių apylinkės teismas, atsižvelgęs į tai, kad visi teisiamieji prisipažino ir gailėjosi, vienu trečdaliu sumažino bausmes. Teismas D. A. skyrė galutinę 1 m. 8 mėn. laisvės atėmimo bausmę, kurią dvidešimtmetis atliks pataisos namuose. Nepilnametis A. O. nuteistas laisvės atėmimu 1 m. 6 mėn. Bausmės vykdymas atidėtas 2 metams. L. L. taip pat išvengė realios laisvės atėmimo bausmės. Jam skirta galutinė 1 m. laisvės atėmimo bausmė, kurios vykdymas atidėtas 2 metams. A. O. ir L. L. teismas skyrė auklėjamojo poveikio priemones – įspėjimą ir elgesio apribojimą 12 mėn., įpareigojant A. O. būti namuose nuo 22 val. iki 6 val., jeigu tai nesusiję su mokslu, darbu, bei tęsti mokslą arba dirbti ar būti registruotam darbo biržoje. Du kartus teistam aštuoniolikmečiui R. S. teismas skyrė galutinę 1 m. laisvės atėmimo bausmę, kurią nuteistasis atliks pataisos namuose.

Šiaulių apylinkės teismas tenkino nukentėjusiojo civilinį ieškinį - iš keturių kaltinamųjų solidariai priteisti 1 062,62 Eur turtinei žalai atlyginti.

Nuosprendis per 20 d. nuo paskelbimo gali būti skundžiamas Šiaulių apygardos teismui, skundą paduodant Šiaulių apylinkės teismui.