Visi trys – suimti

Į teismą visi trys vaikinai atvežti ketvirtadienio popietę. Nepilnametis į teismą buvo vedamas atskirai, tuo tarpu abiejų 19-ečių rankos buvo surakintos tarpusavyje.

Teismas tenkino prokuroro Tomo Dorelaičio prašymą visiems trims įtariamiesiems skirti griežčiausias kardomąsias priemones. Nepilnametį ir vieną 19-etį teismas leido suimti mėnesiui. Tuo tarpu kitas 19-etis suimtas savaitei.

DELFI primena, kad gegužės 5 dieną Kauno policija gavo pranešimą, kad tą pačią dieną, apie 17 val., Kaune nepažįstami asmenys nepilnamečio (gimusio 2000 m.) atžvilgiu naudojo fizinį smurtą, reikalavo 50 tūkst. eurų, įsisodinę į automobilį išsivežė, grasino susidoroti.

Vėliau visi atvyko pas jo motiną į namus, Kauno r., Karmėlavoje, ir vėl reikalavo minėtų pinigų, bet buvo sulaikyti.

Pasitiko pareigūnai

DELFI žiniomis, įvykis su nusikalstamomis gaujomis nesiejamas.

Atkuriama ir įvykių seka. Manoma, kad trys vaikinai sučiupo nepilnametį ir įsitempė į mašiną. Vėliau pareikalavo pinigų. Vaikinas paskambino savo mamai ir pasakė, kad reikia didelės pinigų sumos.

Laimei, mama nepasimetė ir apie įtartiną sūnaus skambutį pranešė policijos pareigūnams.

Į Karmėlavą pasiimti pinigų atvyko du 19-ečiai ir vienas 17-os metų vaikinas. Tačiau čia juos pasitiko ne vaikino mama su pinigais, o policijos pareigūnai su antrankiais.