Pra­ėju­sių me­tų bir­že­lio 21-osios nak­tį apie 2 va­lan­dą Aly­taus ap­skri­ties vy­riau­sio­jo po­li­ci­jos ko­mi­sa­ria­to bu­dė­to­jai ga­vo pra­ne­ši­mą, kad Zai­dų gat­vė­je prie na­mo į kie­mą at­ėjo ne­pa­žįs­ta­ma mer­gi­na ir pra­šo po­li­ci­jos pa­gal­bos.

Pa­aiš­kė­jo, kad tai Drus­ki­nin­kų gy­ven­to­ja, ku­rią iš­ža­gi­no ir sek­su­a­liai prie­var­ta­vo du aly­tiš­kiai ir pa­li­ko nak­tį vie­ną be­jė­giš­kos būk­lės Vidz­gi­rio par­ke, Sta­ty­bi­nin­kų gat­vės ga­le.

Psi­chi­kos su­tri­ki­mų tu­rin­čią drus­ki­nin­kie­tę, ku­ri ne­mo­ka nei skai­ty­ti, nei ra­šy­ti, yra pa­tik­li, vie­nas ža­gin­to­jų – Ž.Va­si­liaus­kas – jau pa­ži­no­jo, tik jai bu­vo pri­sis­ta­tęs sve­ti­mu var­du. Mer­gi­ną kal­ti­na­mie­ji pa­si­ti­ko Aly­taus au­to­bu­sų sto­ty­je, grįž­tan­čią iš Kau­no į Drus­ki­nin­kus. Apie jos ne­ga­lią prie­var­tau­to­jai ži­no­jo iš ran­ki­nė­je ap­tik­tų do­ku­men­tų, pa­si­nau­do­jo ir iš jos at­im­tais pi­ni­gais.

Ž.Va­si­liaus­kas ir A.Šiš­ke­vi­čius ba­re „Sa­vas kal­nas“ nu­si­pir­ko už­kan­džių ir alaus, pa­si­vai­ši­no ir lei­do­si į par­ką. Pas­kui juos se­kė mer­gi­na, ku­ri ti­kė­jo­si at­gau­ti mo­bi­lų­jį te­le­fo­ną ir do­ku­men­tus.

Par­ko lau­ky­mė­je kal­ti­na­mie­ji pra­dė­jo rei­ka­lau­ti ly­ti­nių san­ty­kių, mer­gi­na ne­su­ti­ko. Merginos pa­si­prie­ši­ni­mas bu­vo pa­lauž­tas smur­tu. Prie­var­tau­to­jai el­gė­si gy­vu­liš­kai. Su­tar­da­mi ir ben­dri­nin­kau­da­mi, jie įvai­riais bū­dais bru­ta­liai ten­ki­no ly­ti­nę aist­rą.

Ž.Va­si­liaus­kas, ku­ris pri­pa­žin­tas nu­si­kal­ti­mo ini­cia­to­riu­mi, anks­čiau teis­tas tris kar­tus. Teis­mas jam sky­rė lais­vės at­ėmi­mo baus­mę, su­ben­dri­no su ne­at­lik­tą­ja ir nu­tei­sė ka­lė­ti pa­tai­sos na­muo­se tre­jus me­tus aš­tuo­nis mė­ne­sius.

An­trą kar­tą tei­sia­mam A.Šiš­ke­vi­čiui teks ka­lė­ti pa­tai­sos na­muo­se vie­nus me­tus ke­tu­ris mė­ne­sius.

Nu­teis­tie­ji pri­va­lės su­mo­kė­ti 4 tūkst. 800 eu­rų ne­tur­ti­nę ža­lą.