Klaipėdos apygardos vyriausias prokuroras Simonas Minkevičius DELFI patvirtino, jog pirminė J. Šikšniūtės mirties priežastis yra sušalimas. Nukentėjusioji galėjo būti nesąmoninga, nes ant jos veido ir kaklo gausu sužalojimų, o numestas kūnas rastas nuogas, todėl ir tikėtina, kad mergina būdama bejėgiškos būklės mirtinai sušalo.

Tačiau S. Minkevičius pabrėžė, jog kol kas tai tėra pirminė teismo medicinos ekspertų išvada.

„Jie mums taip parašė raštu, tačiau tas raštas net nėra dokumentas. Mums tiesiog reikėjo rašytinės išvados dėl tolimesnių veiksmų,“ - DELFI sakė Klaipėdos apygardos vyriausias prokuroras.

Galutinė J. Šikšniūtės mirties priežastis paaiškės gruodžio viduryje, kai bus atlikti visi reikalingi kūno poėmių tyrimai.

DELFI primena, kad šeštadienį J. Šikšniūtė amžinojo poilsio atgulė Geidžių kapinėse, jos laidotuvės sulaukė milžiniško dėmesio. Merginos tragiškas likimas Lietuvos dėmesį prikaustė po lapkričio 17 dienos, kai ji dingo po kelionės į Klaipėdą su nepažįstamuoju, su kuriuo susitarė dėl kelionės socialiniuose tinkluose.

Sekmadienio vakarą iš Saugų miestelio, esančio Šilutės rajone, mažeikiškė į Klaipėdą išvyko internete surastu pakeleivingu automobiliu. Be žinios dingusios merginos dar tą patį vakarą ėmė ieškoti jos draugės. Apie merginos dingimą jos pranešė tėvams, jie – policijai. Nuo pirmadienio įvykiai ėmė rutuliotis nepaprastu tempu – netrukus įtariamasis buvo sulaikytas, dar po kiek laiko tyrėjams aprodė nusikaltimo vietą ir papasakojo, kaip viskas vyko. 

Aprodydamas nusikaltimo vietą įtariamasis Valdas J. tyrėjus vedė ir pro Miniją, apie kurią pasakojo vienoje apklausoje, esą ten įmetęs studentės kūną. Vėliau visgi jis prisipažino, kad merginos kūnas kitoje vietoje. Prie vandens buvo rasti keli merginos daiktai. Su tyrėjais jam teko keliauti kone iki savo mamos namų Macikuose. 

Apžiūrint nusikaltimo vietą buvo rastas aukos sportinis krepšys su daiktais. Įtariamasis taip rodė, kaip grūmėsi su mergina, ištempė ją iš automobilio, parvertė ant žemės. Grumtynių faktą patvirtino ir tai, kad buvo rasti suplėšyti merginos drabužiai.

Iš karto po merginos dingimo Valdas J. buvo apklaustas, bet po apklausos paleistas, kadangi jo parodymai buvo aiškūs. Tačiau vos paleistas po apklausos, netrukus buvo vėl sulaikytas. Šį kartą jam uždėti antrankiai.

Lakričio 19 dieną teismas leido suimti įtariamąjį trims mėnesiams. Jaunas vyras normaliai paaiškinti savo veiksmų negalėjo. Jo advokatas prasitarė, kad mergina galėjo būti nužudyta, siekiant nuslėpti seksualinį nusikaltimą.

Lapkričio 21 dieną ekspertai patvirtino, kad mergina patyrė seksualinę prievartą.