Pareigūnams nukentėjusioji senolė papasakojo, kad juodus rūbus vilkintis nepažįstamasis, pribėgęs jai iš nugaros ir parvertęs ant žemės, iš rankų išplėšė rankinę ir spruko Sedos g. link.

Telšių policijos pareigūnai infomruoja, kad pasitelkę savo profesinę patirtį ir dažnai neapgaunančią intuiciją, pareigūnai, spėdami įtariamojo judėjimo kryptį, netruko jį pastebėti ir vos už keleto gatvių nuo įvykio vietos, Medvėgalio gatvėje, jį sulaikė. Nukentėjusiosios apibūdinimus atitinkantis pilietis buvo demaskuotas su visais įkalčiais. Jaunas vyras neapsiribojo vien grynaisiais pinigais, jis iš svetimos rankinės į kišenes susikrovė visą ten buvusį turtą – 51,57 Lt, nedidelės talpos buteliuką spiritinio gėrimo, stiklainį su medumi, du pakelius vienkartinių nosinaičių, banko mokėjimo kortelę, ausinuką, degtukų dėžutę.

Plėšimu įtariamas lengvai apgirtęs (nustatytas 0,45 prom. girtumas) 25-erių telšiškis M. S. taip pat nurodė ir vietą, kurioje paliko nukentėjusiosios rankinę – ji aptikta vieno iš Sedos gatvėje esančių daugiabučių laiptinėje.

Įtariamasis pristatytas į policijos komisariatą ir patalpintas į areštinę, jo atžvilgiu pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 180 str. (Plėšimas) 1 d. Tas, kas panaudodamas fizinį smurtą ar grasindamas tuoj pat jį panaudoti arba kitaip atimdamas galimybę nukentėjusiam asmeniui priešintis pagrobė svetimą turtą, baudžiamas areštu arba laisvės atėmimu iki šešerių metų. Vadovaujantis Lietuvos Respublikos Konstitucijos 31 str., asmuo laikomas nekaltu, kol jo kaltumas neįrodytas įstatymo nustatyta tvarka ir nepripažintas įsiteisėjusiu teismo nuosprendžiu.