Nuo 8.30 valandos jūros rajono žvalgymui vėl buvo pakeltas Lietuvos karinių oro pajėgų sraigtasparnis Mi-8. Pagalbos vykdant paiešką taip pat paprašyta Latvijos jūrų gelbėjimo tarnybos pajėgumų. Nuo Latvijos teritorinės jūros pusės paiešką vykdo latvių siųstas sraigtasparnis ir laivas „Pacific“.

Vakar iki vėlyvo vakaro žvejų ieškojo Lietuvos karinių oro pajėgų sraigtasparnis Mi-8, paieškos operacijoje taip pat dalyvavo Klaipėdos uosto laivai „Dangė“ ir „Smeltė“, pasieniečių laivas „Boomeranger“, į jūrą išsiųstas buvo ir budintis Lietuvos karinių jūrų pajėgų laivas M52 „Sūduvis“. Tačiau aptikti žvejybinio boto aptikti nepavyko ir iki 24 valandos visi paieškos operacijoje dalyvavę laivai grįžo į uostą.

Paieškos ir gelbėjimo operaciją Jūrų gelbėjimo koordinavimo centras penktadienį pradėjo po to, kai apie 17.30 val. gavo pranešimą iš Valstybės sienos apsaugos tarnybos Pakrančių apsaugos rinktinės .

Pasieniečius apie įvykį informavo dingusių žvejų kolegos, nebegalėję užmegzti ryšio su dingusiais žvejais. Dingęs žvejybinis laivas nuo Klaipėdos uosto buvo nutolęs apie dvi jūrmyles.