Vairuotojas, kuris, kaip teigiama, buvo profesionalus automobilių vagis iš Lietuvos, galiausiai buvo sučiuptas, kai baigėsi benzinas – jis buvo priverstas palikti mašiną ir leistis į kojas, rašo dailymail.co.uk.

Vokietijos policija jau seniai mėgina pažaboti prabangių automobilių vagystes, kurias rengia vagys iš Rytų Europos, todėl sulaukusi pranešimo, kad Bavarijos Dachau mieste buvo pavogtas automobilis „BMW X6“, greitkeliu važiuojantis į rytus, nedelsiant ėmėsi veiksmų.

Pavogtą automobilį vijosi septyni Vokietijos policijos ekipažai, tačiau BMW lėkė taip greitai, kad sugebėjo kirsti Vokietijos sieną su Čekija nesučiuptas.

Vokietijos policija radijo ryšiu įspėjo savo kolegas Čekijoje apie sprunkantį vagį. Tačiau ir Čekijos pareigūnams nepavyko sustabdyti galingos vokiečių transporto priemonės.

Tačiau bėgliui nepavyko visiškai atsikratyti savo persekiotojų: policija išsikvietė sraigtasparnį, kuris iš oro sekė automobilį ir filmavo jo bandymus pasprukti.

BMW vairuotojas išsuko iš kelio ir pabėgo nuo policijos automobilių, tačiau jam nepavyko pabėgti nuo sraigtasparnio.

Galiausiai pritrūkęs degalų, jis numetė vogtą automobilį netoli Čekijos Cerhovicų miestelio ir leidosi į kojas, bet netrukus jį surado policijos tarnybiniai šunys, atsekę jo pėdomis į vietos mišką.

„Vietomis jo greitis siekė daugiau kaip 240 km/h“, - sakė Čekijos policijos atstovė spaudai Marcela Pucelikova.

„Jį sekė šeši Vokietijos policininkai, septyni pareigūnai iš Čekijos Pilzeno miesto ir keli policininkai iš Čekijos greitkelių departamento“.

„Galiausiai jis buvo sučiuptas, kai leidosi bėgti pėsčiomis. Jis turėjo su savimi asmens dokumentus, bet paaiškėjo, kad jie buvo pavogti Lietuvoje“.

„Per tolesnį patikrinimą buvo nustatyta, kad tai 34 metų Lietuvos pilietis, savo tėvynėje jau teistas kelis kartus už automobilių vagystes“, - sakė policijos atstovė.

Bėglys šiuo metu areštinėje laukia ekstradicijos į Vokietiją.

Vogtas BMW taip pat kol kas yra Čekijoje, bet artimiausiomis dienomis turi būti pargabentas atgal į Vokietiją.