Veiksmas prasidėjo apie 3 valandą nakties. Minijos gatvėje Patrulių rinktinės pareigūnai sulaikė automobilį "Audi Coupe". Jo vairuotojui Aivarui Š., gim. 1980 m., nustatytas vidutinis girtumas - 2,42 prom.

Taikos prospekte sustabdyto automobilio "Peugeot 207" vairuotojas Giedrius P., gim. 1974 m., irgi buvo girtas - 2,31 prom.

Ir tuo metu Taikos prospektu praskriejo naujutėlaitis "BMW X4". Tik liepos mėnesį Lietuvoje pristatyto automobilio vairuotojas buvo pavytas prie naktinio klubo "Piteris". Vyras tikrintis girtumą atsisakė, dokumentų nepasirašę, automobilio raktelių nedavė, tad mašina kranu buvo užkelta ant evakuatoriaus ir išvežta į policijos saugomų automobilių aikštelę. Čia tokio naujo automobilio tarp automobilinių kiuženų dar nebuvo. Atsisakymas tikrintis blaivumą, pagal įstatymą, prilyginamas sunkiam girtumui.

Nuo 6 valandos ryto į reidą Klaipėdos gatvėse išsiruošė net 14 Klaipėdos kelių policijos biuro pareigūnų.

Viena grupė dirbo Šilutės ir Dubysos gatvių sankryžoje, o antroji Taikos prospekte. Čia sustabdyto vilkiko vairuotojui nustatytas nežymus girtumas - 0,27 prom.

Sustabdyto automobilio "Mercedes Benz" vairuotojas Saulius S., gim. 1969 m., (0,62 promilės) pagyrė pareigūnus už darbą ir sakė: "Tokius, kaip aš reikia daužyti". Jo automobilis uždarytas į policijos saugomų mašinų stovėjimo aikštelę, mat Saulius nerado blaivaus vairuotojo, kuris galėtų parvairuoti jo automobilį iki namų.

O "Renault Clio" vairuotojas Arnas S., gim. 1981 m., kuriam nustatytas lengvas girtumas (0,82 prom.), ant pasiaiškinimo parašė, kad nesutinka su savo girtumu, nes prieš vairuodamas išgėrė tik stiklinę alaus. Tiesa, neneigė, kad išvakarėse buvo vartojęs stipresnių gėrimų.

Apie 7.45 val. Šilutės plente sustabdytas neblaivus naktinio klubo "Portas" barmenas Raidas P., gim. 1993 m. Jis vairavo automobilį "Opel Astra". Nustatytas 0,56 prom. girtumas. Barmenas bandė prisiskambinti klubo apsaugos darbuotojui, kelių policininkui, matyt, dar nežinodamas, kad šis praėjusią savaitę buvo sulaikytas Imuniteto tarnybos ir nuo pareigų nušalintas.

Apie pusę devynių ryto Šilutės plente įvyko neeilinis incidentas. Prie laikinojo kelio ženklo "Stop" privažiavo sidabrinės spalvos, dviejų durų automobilis "BMW M3". Jo vairuotojas prie ženklo nesustojo, apvažiavo jį stabdžiusį pareigūną ir nurūko Šilutės plentu. Nors policijos pareigūnai automobiliu "VW Passat", atrodo, akimirksniu puolė vytis bėglį, tačiau prie Šilutės pl. ir Debreceno gatvių sankryžos mašina buvo pamesta iš akių ir dingo.

Net dviejose vietose automobilis sankryžas įveikė degant raudonam šviesoforo signalui. Automobilis priklauso Šilutės rajono, Švėkšnos seniūnijos, Šiaulių kaimo gyventojui Tomui P., gim. 1982 m. Ši informacija perduota Šilutės rajono pareigūnams. Vairuotojo laukia 4-5 tūkst. litų bauda, taip pat atimant vairuotojo pažymėjimą nuo ketverių iki penkerių metų. Čia "šposas", kai surandamas paprastas kaimo bernelis, kuris prisiima kaltę dėl incidento, netiks, nes mažiausiai trys pareigūnai matė vairuotojo veidą.

Prieš pietus kelių policijos pareigūnai reidą surengė H. Manto gatvėje. Įkaušęs (0,52 prom.) automobilio "VW Sharan" vairuotojas Jurijus B., gim. 1955 m., paklaustas, kada gėrė, atsakė, kad "truputį gėrė rytoj". Rusakalbio vairuotojo perklausus, ar gėrė ne vakar, atsakė dar painiau: "Ar gėriau, ne vakar".

Automobilio "Audi A4" vairuotojas važiavęs su šeima (žmona, du vaikai) privažiavęs policijos kordoną bandė gudrauti, sakė, kad jį jau tikrino policijos pareigūnai kitoje gatvės pusėje. Pareigūnai vairuoją patikrino dar kartą. Nustatytas lengvas girtumas - 0,85 prom.