Pareigūnai informuoja, kad vairuotojo buvo paprašyta atidaryti automobilio bagažinę. N. T. pareigūnai rusiškai pasakė, kad „geriau bagažinės neatidarom, aš duodu jums 1 000 dolerių ir važiuoju toliau. Bagažinė neatsidaro ir ten nieko nėra“ (Netaisyta kalba: „Davai neatkrivaem bagažnik, ja daju vam adnu tysečių dolorov i jedu dalše, bagažnik neatkrivaetca i tam nečevo net“).

Taip pat N. T. priėjęs arčiau prie pareigūnų atvėrė savo piniginę ir parodė joje esančius dolerius. Pareigūnai pastarajam kelis kartus rusų kalba paaiškino, kad bandydamas papirkti policijos pareigūnus daro nusikaltimą, tačiau kirgizas nesiliovė ir toliau siūlė kyšį, siekdamas, kad nebūtų atidaryta automobilio bagažinė ir jis būtų paleistas važiuoti toliau.

Atidarius minėto automobilio bagažinę joje rasti du asmenys, o ant automobilio galinės sėdynės sėdėjo dar trys. Visi penki automobilyje rasti asmenys neturėjo jokių dokumentų ir kalbėjo pareigūnams nesuprantama kalba, tik karts nuo karto kartodami „Vietnam“.

Automobilio vairuotojas negalėjo paaiškinti, iš kur jo automobilyje atsirado minėti asmenys. Įtarus, kad nelegaliai per Lietuvos Respublikos teritoriją gabenami Vietnamo Respublikos piliečiai, visi asmenys buvo pristatyti į policijos komisariatą.

Dėl šio įvykio Kauno apskr. VPK Kauno miesto Santakos policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl papirkimo, o automobilyje buvo asmenys perduoti Lietuvos Respublikos Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnams tolimesniam tyrimui.